Η Μόσχα «κατάσχει» ουκρανικά πλοία λόγω Κριμαίας…


Στην ίσως πιο σοβαρή κίνηση, πέραν αυτής καθαυτής της προσάρτησης της Κριμαίας, προχωρά η Ρωσία. Με την αιτιολογία ότι η Κριμαία «έχει λαμβάνειν» από το Κίεβο, προχωρά σε «κατασχέσεις» πλοίων του ουκρανικού Ναυτικού… ήδη οι ρωσικές δυνάμεις κινήθηκαν εναντίον τριών πλοίων του ουκρανικού στόλου.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα που μεταδίδουν την είδηση τις τελευταίες ώρες, πρώτο «θύμα» ήταν η κορβέτα «Khmelnitsky», ενώ το πλοίο «Lutsk» περικυκλώθηκε από ρωσικές δυνάμεις. Τέλος, Ουκρανοί στρατιωτικοί εμφανίστηκαν να εγκαταλείπουν άλλη μια κορβέτα, την «Ternopil».

Σύμφωνα μάλιστα με όσα είπε ο απόστρατος ναύαρχος Βλαντιμίρ Κομογιέντοβ, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Δούμα (ρωσικό Κοινοβούλιο), από τα 40 πλοία που διαθέτει η Ουκρανία, τα 20 θα μπορούσαν να καταλήξουν στο ρωσικό Ναυτικό, καθώς είναι ελλιμενισμένα – αποκλεισμένα – στη Σεβαστούπολη, στον κόλπο Ντονουζλάβ, όπου οι Ρώσοι βυθίζοντας παροπλισμένο πολεμικό πλοίο στην είσοδο, απλώς τα ακινητοποίησαν…

Αρχικά, είπε ο ναύαρχος εν αποστρατεία και σημερινός βουλευτής, τα πλοία θα αποτελέσουν μέρος των «δυνάμεων αυτοάμυνας» της Κριμαίας και συν τω χρόνω θα ενταχθούν στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας… Ο λόγος γίνεται για δύο κορβέτες ένα πλοίο διοίκησης, αριθμόκανονιοφόρων και άλλα. Προφανώς, σε ρωσικά χέρια θα καταλήξουν και οι στρατιωτικές – ναυτικέςυποδομές της κριμαϊκής χερσονήσου.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.