Διευθυντής κλινικής στο Imperial College προς Γεωργιάδη: «Είμαι ένα από τα “πλουσιόπαιδα” του Λονδίνου»


Aston_Webb_building,_part_of_Imperial_College_London,_spring_2013

Επιστολή προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, έστειλε ο Διευθυντής Χειρουργός Ουρολόγος στο Imperial College NHS Trust, Ευάγγελος Μαζάρης, μετά την επεισοδιακή ομιλία του υπουργού στο Λονδίνο αναφέροντας ότι είναι ένα από τα «πλουσιόπαιδα» στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Γεωργιάδης στα ελληνικά ΜΜΕ.

Την επιστολή την έστειλε στο ygeianet και έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Γεωργιάδη,

Είμαι ένα από τα ‘πλουσιόπαιδα’ όπως τα αποκαλέσατε στα ελληνικά κανάλια που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Είμαι Διευθυντής Χειρουργός Ουρολόγος στο νοσοκομείο του πανεπιστημίου που ήσασταν προσκεκλημένος να ομιλήσετε.

Δεν είμαι αριστερός (για να ξεκαθαρίζω) για να μη με μισήσετε από την αρχή.Είμαι πατριώτης που αγαπάει και πονάει την πατρίδα του για τα χάλια στα οποία έχει περιέλθει, ο οποίος υπηρέτησα στον Στρατό Ξηράς επί 18μηνο (9 μήνες στη Σάμο-χωρίς ‘βύσμα’) και λαμβάνοντας τιμητική διάκριση για την προσφορά μου.

Έκανα μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Λονδίνο όχι γιατί ήμουν πλούσιος αλλά γιατί είχα όνειρα και θέληση να λάβω την καλύτερα δυνατή εκπαίδευση. Αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά έτσι όπως οι εκάστοτε κυβερνώντες και πανεπιστημιακοί έχουν καταντήσει το πανεπιστήμιο (ιδρύματα άνευ αξίας, οικογενειοκρατία, ‘μέσο’ για προγράμματα κλπ.) ήταν μονόδρομος να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό (όπως τόσοι άλλοι έλληνες επιστήμονες). Δούλεψα αρχικά για να καλύψω τα μισά, τα άλλα μισά προήλθαν από οικονομίες του πατέρα μου.

Έπειτα όλο όνειρα γύρισα στην Ελλάδα να ειδικευτώ σε Πανεπιστημιακή Κλινική στην Αθήνα. Οι γνώσεις και η εμπειρία μου στο εξωτερικό ‘χρησιμοποιήθηκαν’ κατάλληλα από τους εκπαιδευτές μου για τη φροντίδα των ‘πελατών’ τους και την αύξηση της προσωπικής τους περιουσίας. Αυτά δυστυχώς είναι απότοκα διορισμών με ‘μέσο’ στο πανεπιστήμιο και το ΕΣΥ καθώς και λόγω έλλειψης ουσιαστικών ελέγχων και αξιολόγησης. Κατόπιν αναγκάστηκα (μετά το πέρας ειδίκευσης) για να εξειδικευτώ να ξαναφύγω με τη γυναίκα μου στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού η εκπαίδευση που λαμβάνει κανείς σε πανεπιστημιακή κλινική είναι αρκετή για να γίνει ένας καλός ‘βοηθός’ (δυστυχώς σε αρκετά νοσοκομεία του ΕΣΥ δεν φτάνει ούτε σε αυτό το επίπεδο λόγω έλλειψης αξιολόγησης/ουσιαστικής εκπαίδευσης). Μετά από 2ετία στο Ην. Βασίλειο έκανα αιτήσεις για θέση επιμελητή στο ΕΣΥ. Στην πρώτη στο Γενικό Κρατικό Αθηνών δυστυχώς είχαν υποσχεθεί τη θέση αλλού. Στο Θριάσιο δεν μου απάντησαν ποτέ!!! Συνεπώς παρέμεινα στο Ηνωμένο Βασίλειο από ανάγκη αλλά επέτυχα μετά από συνεχή αξιολόγηση. Έφτασα σε θέση διευθυντή του εθνικού συστήματος υγείας της Αγγλίας στα 37 έτη, όχι λόγω ‘μέσων’ και γνωριμιών αλλά λόγω σκληρού ανταγωνισμού με άλλους συναδέλφους σε ένα ‘ξένο’ κράτος.

Συνεπώς με προσβάλλει προσωπικά η συμπεριφορά σας και η υπεροψία σας με τη μνεία σας σε ‘πλουσιόπαιδα’ του Λονδίνου. Για τους περισσότερους από εμάς η παραμονή στο εξωτερικό ήταν μονόδρομος, αφού έτσι όπως οι εκάστοτε κυβερνώντες καταντήσατε την παιδεία και την υγεία στη χώρα μας δεν υπάρχει άλλη επιλογή πλην της ανεργίας ή υποεργασίας (π.χ. βοηθός κάποιου ‘μεγαλοσυναδέλφου’).

Λυπούμαι που θεωρείτε ότι έχετε περισσότερα δικαιώματα (στη δημοκρατία) για να ομιλείτε επειδή κάποιοι σας εξέλεξαν. Το ίδιο μπορεί να υποστηρίζουν και οι κ. Τσοχατζόπουλος, Παπανδρέου κ.α. Θα έπρεπε να ντρέπεστε για την κατάσταση στην πατρίδα μας κι εάν εσείς δεν ντρέπεστε θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που σας ψήφισαν.

Να ξέρετε πάντως πως εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού αγαπάμε και πονάμε την πατρίδα μας και στις διακοπές μας ξοδεύουμε τα χρήματά μας για τα οποία δουλεύουμε σκληρά στη χώρα μας. Μη μας κάνετε με την προκλητική συμπεριφορά σας να αλλάξουμε και τον τόπο διακοπών μας!

Με εκτίμηση,
Ευάγγελος Μαζάρης MSc, MD, PhD, FES, FEBU
Διευθυντής Χειρουργός Ουρολόγος
Imperial College NHS Trust»

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Διευθυντής κλινικής στο Imperial College προς Γεωργιάδη: «Είμαι ένα από τα “πλουσιόπαιδα” του Λονδίνου»

 1. Ὁ/ἡ Πυθία γράφει:

  Αν ήταν φωτογραφίες, ο κ.Μαζάρης θα ήταν το αρνητικό του κ. Γεωργιάδη, ως προς ΟΛΑ! Ήθος, ύφος, αξιοπρέπεια, καλλιέργεια, αξία γενικά.
  Κάτι Έλληνες σαν τον κ. Μάζαρη βλέπει και ο αντίστοιχος υπουργός Παιδείας και αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει λόγος σοβαρός να αποτρέψουμε τα ελληνόπουλα από το να γίνονται δικηγόροι, γιατροί, αρχιτέκτονες… Τα προτρέπει, λοιπόν, με τα σποτ του υπουργείου του να γίνουν εργάτες, μοδίστρες, κομμώτριες, υδραυλικοί… για να μπουν στην “αγορά εργασίας”
  ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΚΛΑΒΩΝ!
  Υ.Γ.
  Ίσως έχει δίκιο τελικά, η Παιδεία είναι δικαίωμα ελεύθερων ανθρώπων.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ dimos γράφει:

  Ο ΑΔΩΝΙΣ (ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ) ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΤΟ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ Ή ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ. ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ (ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΔΡ ΣΙΜΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΘΡΟΔΟΝΤΑ ΠΡΥΤΑΝΙΣ ΣΕ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΛΙΝΤΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ) ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟΠΑΙΔΑ, ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ κ ΜΑΖΑΡΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ (ΠΕΡΙ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ κλπ), ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΑΥΤΟΛΙΒΑΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ ΕΝΩ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΤΟΧΑ. ΑΝ Ο κ ΜΑΖΑΡΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΟ” ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ. ΜΗΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ;

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.