«Μέρισμα πλεονάσματος» Το απόγειο της κοροϊδίας και της απάτης


Του Δημήτρη Τσιμούρα

Το «ΕΘΝΟΣ» του κ. Μπόμπολα, του «εθνικού μας εργολάβου», μιλά σήμερα για μέρισμα και διανομή του… «πλεονάσματος»!

Τα «ΝΕΑ», των διαδόχων του Λαμπράκη, μιλούν για τα… «πρώτα
λεφτά»! «Σιγοντάροντας» με τον καλύτερο τρόπο τις κυβερνητικές ανακοινώσεις αλλά και τις κυβερνητικές προσδοκίες!

Βέβαια, οι ταχυδακτυλουργοί της Κυβέρνησης, προκειμένου να περάσουν και το σκόπελο των επόμενων εκλογών, φτιάχνουν και… «μαγικά»! Παρουσίασαν πλεόνασμα! Και η Κυβέρνησή μας, η οποία… «ενδιαφέρεται» για το λαό, ύστερα από… «σκληρές διαπραγματεύσεις» με την τρόικα, διανέμει ένα μέρος του στις ασθενέστερες τάξεις!

Αφού η καραμέλα της λεγόμενης ανάπτυξης προ πολλού έχει λιώσει στα στόματα των κυβερνώντων , τώρα εφεύραν το… «πρωτογενές πλεόνασμα»! Άρα… «πάμε καλά»! Στέλνοντάς μας έτσι μήνυμα υπομονής και καρτερικότητας!

Το ότι τα περί πλεονάσματος είναι απάτη δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση, για να αποδειχθεί. Για μία χώρα όπου, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, το 17,9% των κατοίκων της δεν διαθέτει χρήματα ούτε για να αγοράσει τρόφιμα, όπου η μέση οικονομική απώλεια ανά άτομο, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ίδιου οργανισμού, είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ και 4 φορές μεγαλύτερη από τα μέσα επίπεδα των χωρών της Ευρωζώνης, για μια χώρα, όπου ο ένας στους τρεις εν δυνάμει εργαζόμενους είναι άνεργος, ο ένας στους δύο νέους είναι άνεργος και η ανεργία την τελευταία πενταετία, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο οργανισμό, καλπάζει με ρυθμό 3800 ατόμων τη βδομάδα ή 16000 ατόμων το μήνα, για μια χώρα, όπου οι κυβερνήσεις της έχουν διαλύσει όλες τις υποδομές της, όπου η μία μικρό-επιχείρηση κλείνει μετά την άλλη, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της δεν είναι σε θέση να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις της ανάγκες, παρουσιάζεται… «πρωτογενές πλεόνασμα»!

Όπως παρουσιάζεται το εν λόγω θέμα από τα μέσα ενημέρωσης της Κυβέρνησης και των μεγαλοεργολάβων, που μιλούν για… μέρισμα και για τα… πρώτα λεφτά, είναι οφθαλμοφανές ότι θέλουν να δώσουν την εντύπωση πως ο αναξιοπαθών λαός έχει μερίδιο στο… «πλεόνασμα», άρα είναι… «συνεταίρος» στα κέρδη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλα.

Για να διευκρινίσουμε το μέγεθος της απάτης, πρέπει να κάνουμε κάποιες απαραίτητες συγκρίσεις. Ας μην πάμε παλιά και ας μην αναμοχλεύσουμε σε βάθος τα 280δις ευρώ, που δόθηκαν χωρίς τυμπανοκρουσίες, τα τελευταία έξη χρόνια, από τα κρατικά ταμεία. Βέβαια, εδώ δεν έγινε καμιά διαφήμιση! Όμως ας πάμε μερικούς μήνες πίσω. Ούτε

διαπραγματεύσεις, ούτε κάποιες ιδιαίτερες διαδικασίες χρειάστηκαν, για να δώσει η Κυβέρνηση σε δύο τραπεζικούς ομίλους, παραμονές του 2014, οκτώ δις ευρώ από το ξεζούμισμα των μεσαίων και αδύνατων Ελλήνων.

Οκτώ δις από τη μια σε δύο τραπεζικούς ομίλους, πεντακόσιες χιλιάδες από την άλλη σε ένα εκατομμύριο «δικαιούχους»! Όταν διαφημίζεται το πρώτο και ασήμαντο, ενώ επιμελώς αποσιωπάται το δεύτερο και σκανδαλώδες, αυτό δεν λέγεται απάτη; Όταν η Κυβέρνηση χαρίζει στην κυριολεξία τον δημόσιο πλούτο στους μεγαλοεργολάβους και δεν γράφεται σειρά γι αυτό, δεν λέγεται απάτη;

Το θέμα είναι απλό. Όλα αυτά γίνονται για να περάσει η Κυβέρνηση τον σκόπελο των εκλογών. Φυσικά δεν φτάνει μόνο αυτό το εφεύρημα, για να πετύχει τους στόχους της. Εξαπατά τους εξαθλιωμένους, πετώντας τους ένα ξεροκόμματο. Εάν το καταφέρει αυτό και κατορθώσει και με τα άλλα μέσα που χρησιμοποιεί -τρομοκρατία, παραπληροφόρηση, καταστολή- τότε την επομένη των εκλογών θα πάμε άλλα πενήντα χρόνια πίσω. Και μην ξεχνάμε πως όλα τα προηγούμενα μέτρα πάρθηκαν αμέσως μετά τις εκλογές! Και άλλη αύξηση της ανεργίας και φόρων, δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, ένταση των κατασχέσεων, μέχρι ο πλούτος να μαζευτεί σε λίγα χέρια.

Όμως, σήμερα, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει, ότι δεν ήξερε. Εάν συνεχίσουμε να τους ανεχόμαστε, είναι απόλυτα σίγουρο ότι με μαθηματική ακρίβεια θα πετύχουν το στόχο τους!

Διαλέγεις και παίρνεις!

ΥΓ. Συγκεκριμένα, χαρίστηκαν στην Alpha Bank3.609.600.000 ευρώ! ( Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ. φύλλου 3319, 27/12/2013) και στην Euro Bank AE, το ποσό των 4.280.000.000 ευρώ! (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ. φύλλου 3379, 31/12/2013).

Παρασκευή21/3/14

https://www.facebook.com/alithersis

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.