Κατά τους ηγέτες, και η Δημοκρατία!…


Praetorians-Parelasi

Σε τρεις μέρες θα γιορτάσουμε το ξεκίνημα της επανάστασης που κάναμε εναντίων των Τούρκων. Πέρασαν 193 χρόνια από τότε και μέχρι σήμερα ο Έλληνας χρειάστηκε να επαναστατήσει και να πολεμήσει, αρκετές φορές. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, παρ’ όλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε, μπορέσαμε να καταφέρουμε πολλά.

Πάνω απ’ όλα αγωνιστήκαμε για την ελευθερία, μια ελευθερία που την κυνηγάμε χρόνια για να την αποκτήσουμε, και όταν τα καταφέρνουμε, δεν ξέρουμε τι να την κάνουμε. Δε γνωρίζω αν η ανωριμότητα και η αμυαλοσύνη λειτούργησαν κάθε φορά ξεχωριστά, εκείνο που βλέπω όμως είναι ότι τα έχουμε κάνει μαντάρα.

Θα γιορτάσουμε λοιπόν με παρελάσεις -που κακώς γίνονται για αρκετούς προοδευτικούς  πολιτικούς- και οι εκπρόσωποι του κράτους θα στηθούν αγέρωχα και περήφανα, να θαυμάσουν και να τιμήσουν τους παρελαύνοντες. Όλους χεσμ… μας έχουν, αλλά…

Εκεί θα παραβρεθεί και ο λαός και οι πραιτοριανοί (αστυνομικοί). Θα μου πείτε, οι 3.000 και πάνω πραιτοριανοί, τι θέλουν εκεί; Γιατί θα πρέπει να είναι τόσοι πολλοί για να προστατέψουν τους άρχοντες του τόπου, συμβαίνει κάτι που δε ξέρουμε; Αφού όλα τα κάνουν καλά, φοβούνται κάτι; Έλα ντε!

Εμείς θεωρητικά έχουμε Δημοκρατία και δεν ζούμε πχ. στη Βόρεια Κορέα. Γιατί τόση ανασφάλεια και φόβος από τη μεριά τους; Ο Αντωνάκης μας είπε ότι πήρε τα μπράβο από τους Ευρωπαίους ηγέτες  για το έργο που κάνει εδώ, δε κατάλαβα, εμείς δηλαδή χαζοί είμαστε και δε το βλέπουμε; Εμείς δεν αναγνωρίζουμε την υπερπροσπάθεια που κάνει; Για πολύ ζώα μας πήρατε κε Αντωνάκη μας…

Όπως σας έχω ξαναπεί, μας φοβούνται, αν πιστέψουμε σε εμάς, θα αλλάξουν πολλά.

Στο 99,99% των πολιτικών, οι λέξεις τσίπα και αξιοπρέπεια απουσιάζουν πολύ από τη ζωή τους, τις αναφέρουν μόνο όταν τους βολεύει. Μα να είναι στην παρέλαση και γύρω-γύρω να τους φυλάνε τόσοι; Ο κόσμος πεθαίνει, δυσκολεύεται αφάνταστα και ο κος Παπούλιας τόσα χρόνια ήταν παρόν – απών. Τώρα θυμήθηκε να μιλήσει για αποζημιώσεις των Γερμανών -ενώ γνωρίζει τι θα πάρουμε- και όσο αφορά αυτά που τραβάμε… στην υγειάς βρε παιδιά!

Ρε ‘σεις, και επί Παπαδόπουλου υπήρχαν αστυνομικοί στις παρελάσεις, αλλά είχαν 10 περίπου μέτρα απόσταση μεταξύ τους, εσείς πόσο δημοκράτες νιώθετε και πόσο χουντικοί είστε;

Μεγάλη η κοινωνική και η πολιτική κατάντια μας, φυτεύαμε ότι μας ερχότανε στο κεφάλι και τώρα θερίζουμε την αρρώστια τους. Άντε… και καλή επανάσταση!

outelogos

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.