Ας δείξουμε ότι σε κάτι λέει αλήθεια ο Σαμαράς!


the Incredible Hulk bill bixby image

Όλοι, ειδικά ενόψει εκλογών, γνωρίζουμε τι εννοεί η κυβέρνηση, όταν λέει ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Το πώς προέκυψε το βιώσαμε ως απλοί αιμοδότες-φορολογούμενοι. Κάποιοι –κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες θέλω να πω, το βίωσαν επιπλέον περιμένοντας να βγουν στη σύνταξη. Και κάποιοι άλλοι, επειδή τους χρωστάει και χρήματα το Δημόσιο. Υπολογίστηκε τελικά αυτό το πλεόνασμα για το 2013 στα 2,9 δις. Ευρώ.

Για το τρέχον έτος, η μνημονιακή μας υποχρέωση ανεβάζει την απαίτηση για πρωτογενές πλεόνασμα στο ίδιο ύψος, περίπου. Από πού θα προκύψει; Μα, από τα γνωστά υποζύγια!

Κι έτσι, όπως αντιλαμβάνεσθε, και φέτος οι εκατοντάδες χιλιάδες μάταια θα περιμένουν να βγουν στην σύνταξη, άλλο τόσο μάταια θα περιμένουν να εισπράξουν όσοι τους χρωστάει χρήματα το Δημόσιο, ενώ ως αγρίως φορολογούμενοι θα χρειασθεί να αντλήσουμε άφθονο από το κατακάθι κουράγιου που μας έχει απομείνει, για να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του ενστίκτου της επιβίωσης –όσοι τέλος πάντων καταφέρουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό, δεδομένου ότι καλπάζει πια ο ρυθμός αύξησης των αυτοκτονιών.

Για δε το 2015, ούτε λόγος… Η μνημονιακή μας υποχρέωση θέλει το πρωτογενές πλεόνασμα σε διπλάσια επίπεδα!

Η ψήφος στις Ευρωεκλογές,   κ α ι   σ τ ι ς   Α υ τ ο δ ι ο ι κ η τ ι κ έ ς ,    είναι η μοναδική δυνατότητα που μας δίνεται, για να δείξουμε ότι δεν είμαστε άλλο διατεθειμένοι να υποστούμε αυτό το μακέλλεμα.

Το ότι πράγματι μπορούμε να δείξουμε ότι δεν είμαστε τελείως χάπατα είναι ένα επιχείρημα που το χρησιμοποιεί ως και ο Σαμαράς, για να φοβίσει τους Ευρωπαίους. Άρα, μέχρι και Σαμαρικοί θα όφειλαν με την ψήφο τους να τον εξοπλίσουν σχετικά –ντροπή να φανεί στους ξένους ότι κοροϊδεύει, ο άνθρωπος!

Πόσο μάλλον εμείς οι υπόλοιποι, λοιπόν. Εμείς, τα πραγματικά θύματα του μακελειού που είμαστε και περισσότεροι στο κάτω-κάτω.

Μα κάτω-κάτω-κάτω στην κυριολεξία!..

sotosblog

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.