Κοτόπουλο πιλαφάτο.


γραφει ο αρισταρχος

“Μόνο δυστύχημα για τους άντρες ο κίνδυνος μεγαλομαστίας”

chiken

Και ξαφνικά βρέθηκα πίσω από ένα πιάτο με πιλάφι bluebonnet σπυρωτό με μια μερίδα από ένα μπούτι κοτόπουλου πασπαλισμένου με σάλτσα και τριμμένο τυρί. Αχνιστό και με αναδυόμενες οσμές που παρασύρονταν από τον αέρα για να περάσουν στο εσωτερικό της μύτης μου στα μαλακά μόρια και να τσιγκλήσουν τις νευρικές απολήξεις μέχρι ο εγκέφαλος να ταυτοποιήσει πόθεν προέρχεται αυτή η υπέροχη( με την πείνα γίνεται υπεροχότερη ) μυρουδιά. Αν δεν υπάρχει ανοσμία τότε μη σας ξεγελάει το πράγμα γιατί, και μια φορά μονάχα να έχετε γευτεί κοτόπουλο στον φούρνο, η καταχώρηση στις μυρουδιές του εγκεφάλου είναι μοναδική και έτοιμη σε πρώτη ζήτηση. Και, αλήθεια, μη μου το χαλάτε για το πώς αισθανόταν η κότα όταν της έπαιρναν το κεφάλι για να την κάνουν φουρνιστή. Στο κάτω κάτω γι αυτό γεννήθηκε το ορνίθι. Για να τρελαίνει τους γευστικούς κάλυκες και μαζί με το αίσθημα κορεσμού να κατευνάζουν το αλλόκοτο και επικίνδυνο αίσθημα της πείνας.  

Από όλα τα κρέατα είναι το φθηνότερο. Με τιμή μόλις 2.89Ευρώ το κιλό και είναι πιο υγιεινό και πιο ελαφρύ. Μόνο δυστύχημα για τους άντρες ο κίνδυνος μεγαλομαστίας. Αυτόν όμως τον φόβο τον έχει και το μοσχαράκι. Μόνο που εκείνο κοστίζει κοντά στα εννέα ευρώ. Γι αυτό μας έχει φάει η φτήνια και η… μεγαλομαστία! Έ ρε, τι θυσίες κάνουμε γι αυτό το τρομερό πρωτογενές, κι ας μην φάμε ούτε φτερούγα από αυτό.

Ο ήλιος “βαράει” παρά το νεαρόν του έαρος και η σόδα φαγητού με λεμόνι που πήρα για χώνεψη παιδεύεται να αυξήσει το ΡΗ στο αίμα αντιστρέφοντας  τις κλινικές εκδηλώσεις της οξέωσης. Πλάκα στην πλάκα, για να σοβαρευτούμε λίγο,  αν έχετε από το πολύ πιοτί ή την χοληστερίνη ανεβασμένο ουρικό οξύ με την σόδα ανακουφίζετε τα νεφρά σας. Γουργουρίζει η κοιλιά όταν το σύστημα παιδεύεται να μετουσιώσει το κοτοπουλάκι σε θερμίδες και στοιχεία απαραίτητα να συντηρήσουν και αναπτύξουν το σώμα μου για να έχω έτσι την ικανότητα να βλέπω κάποια βιντεάκια σαν το παρακάτω.

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.