Υπ. Παιδείας: Προς αξιολόγηση εκπαιδευτικών από γονείς


Υπ. Παιδείας: Προς αξιολόγηση εκπαιδευτικών από γονείςΤο υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσει και τους γονείς στη διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μέσω ερωτηματολογίων που θα διανεμηθούν

Tο ενδεχόμενο να συνυπολογίζονται και οι γνώμες των γονέων των μαθητών στην επερχόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας. 

Με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών να εισέρχεται πλέον στα τελικά στάδια προετοιμασίας για την έναρξή της σε λίγους μήνες μια νέα πρόταση μελετάται, όπως αναφέρουν τα «Νέα». Να διανεμηθούν στους γονείς ερωτηματολόγια, όπως εξάλλου γίνεται και στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων, τα οποία όμως θα αφορούν στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της επαφής που έχει με τους γονείς και όχι τόσο τη λειτουργία του σχολείου απρόσωπα και γενικά.

Στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν πως αν τελικά προχωρήσει αυτό το πλάνο, η γνώμη των γονιών θα μετρά λίγο ή θα ζητείται για συμβολικούς λόγους, ώστε να μην εξελιχθεί η διαδικασία σε μέσο αθέμιτης πίεσης γονιών προς εκπαιδευτικούς ή σε έκφραση αρνητικής ή θετικής κριτικής με στόχο κάποιο αντάλλαγμα.

Εν τω μεταξύ, το Σαββατοκύριακο, η ΟΛΜΕ και αρκετοί συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι και προσπάθησαν να εμποδίσουν στελέχη της εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν σεμινάρια για την έναρξη της αξιολόγησης. Πάντως, τα σεμινάρια διεξήχθησαν κανονικά.

Πρώτο Θέμα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.