Τα 30 αργύρια…


Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος 

Ακόμη ένα νομοσχέδιο του ΔΝΤ θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, για να ψηφιστεί με τη συνήθη διαδικασία του κατεπείγοντος, το «κατεπείγον» της οποίας κανένας δεν κατανοεί, μετά από τόσα χρόνια που «λυμαίνεται» το ΔΝΤ τη χώρα μας.

Το πρώτο του άρθρο θα είναι 148 σελίδες και το δεύτερο 23 – τις οποίες θα πρέπει να διαβάσουν οι βουλευτές (όπως πάντα) και να ψηφίσουν, χωρίς διαρροές. Ο πρωθυπουργός βέβαια, στα πλαίσια της κομματικής πειθαρχίας (ψηφίζεις ή διαγράφεσαι), λέει πως είναι πεπεισμένος για την υπευθυνότητα των βουλευτών του – ότι και να σημαίνει αυτό.

Το «δόλωμα» που αναμένεται να «καταπιούν χωρίς νερό» βουλευτές και πολίτες, με υπευθυνότητα, τα τριάντα αργύρια καλύτερα, είναι το «κοινωνικό μέρισμα» των 500 €, το οποίο θα είναι αφορολόγητο!

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ, με τις αποκρατικοποιήσεις, με την οργάνωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την ΕΛΣΤΑΤ, με τον ΟΔΔΗΧ, με τροποποιήσεις θεμάτων του ΤΧΣ που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με τις αλλαγές στα φορολογικά πρόστιμα κοκ.

Το πιο ενδιαφέρον όλων είναι η «σύσταση» της τράπεζας (της μοναδικής που ο βασικός μέτοχος της δεν συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου, αλλά εξαγοράζει το Ελληνικό), με βάση την οποία πρέπει να ολοκληρωθεί με συνέπεια η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης στο εσωτερικό της και να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν το νομοσχέδιο!

Η τράπεζα λοιπόν δίνει με τη σειρά της την εντολή στους βουλευτές να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα, επειδή η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι απαραίτητη για την καταβολή της δόσης – μάλλον επειδή χωρίς αυτό δεν μπορεί να προωθηθεί η λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων, οι περισσότεροι από τους οποίους παρακολουθούν τη «ληστεία» του σπιτιού τους και την εξαθλίωση των παιδιών τους από τους τηλεοπτικούς δέκτες, καθισμένοι αναπαυτικά στον «υπό κατάσχεση» καναπέ τους.

Υστερόγραφο: Μας κάνει εντύπωση η δικαιολογία που δίνεται από τους «σχολιαστές», σχετικά με το απίστευτα χαμηλό τίμημα για τα 6.500 περίπου στρέμματα του Ελληνικού. Σύμφωνα με τους έμπειρους σχολιαστές, η τιμή κτήσης δεν είναι χαμηλή (όταν το ένα στρέμμα στην περιοχή αξίζει πάνω από 1 εκ. €), αφού δεν υπήρξε κανένας άλλος ενδιαφερόμενος.

Είναι δυνατόν αλήθεια να μην γνωρίζουν πως γίνονται ανάλογου είδους «δημοπρασίες», στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μοιράζουν τα «λάφυρα» μεταξύ τους πολύ πριν, έτσι ώστε να μην ανεβαίνουν οι τιμές;

Πηγή

 

Το φωτομοντάζ είναι από το “Γρέκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.