«Γερμανικότερη» ή λογικότερη Ε.Ε.;


«Η (γερμανική) κυβέρνηση θα ζητήσει να υπάρξει τουλάχιστον μια θεσμική βελτίωση της ευρωζώνης. Η νομισματική ένωση έχει ανάγκη κοινής δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής» είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και άσπονδος φίλος των Ελλήνων Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».
Οπως έγραψε η εφημερίδα μας, ο κ. Σόιμπλε επιδιώκει να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στις Βρυξέλλες, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στο να εξαθλιωθούν εκατομμύρια Ελληνες δεν σκέπτεται καν την αλλαγή των «φαρμάκων» που «σκοτώνουν» τις οικονομικά ασθενείς χώρες. Αντ’ αυτού προσπαθεί μετά πάθους και ζήλου να τα ενισχύσει!

Στο ίδιο άρθρο, η «δημοκρατία» σημείωνε ότι ο κ. Σόιμπλε θεωρεί ότι «μπορεί να εξεταστεί η δημιουργία ενός Κοινοβουλίου αποκλειστικά για την ευρωζώνη, καθώς και η δημιουργία μιας θέσης αρχηγού του Eurogroup, στο οποίο μέχρι σήμερα προεδρεύει ένας από τους υπουργούς Οικονομικών της περιφέρειας, που αυτή τη στιγμή είναι ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ».

Με λίγα λόγια, σχεδιάζεται η πλήρης γερμανοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών. Ισχυρή ένδειξη προς τούτο είναι η ακόλουθη: Εκείνοι που εισηγούνται τις δομικές μεταβολές στη λειτουργία της Ε.Ε. είναι οι Γερμανοί, οι οποίοι αποκλείεται να προτείνουν κάτι δίχως να έχουν εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο της νέας κατάστασης.

Φυσικά, αυτή είναι μια οδός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση της ήδη αφόρητης κρίσης, η οποία έχει πλήξει το σύνολο της γηραιάς ηπείρου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην ίδια σελίδα της «δημοκρατίας», που αποκάλυπτε και σχολίαζε τις προθέσεις του κ. Σόιμπλε, υπήρχαν και οι ακόλουθες ειδήσεις: «1.000.000 στα “συσσίτια της καρδιάς” στη Γαλλία» και «αδυνατούν 500.000 Βούλγαροι να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα».

Ενώ η ίδια η πραγματικότητα βοά, οι στρατιές των ανέργων πυκνώνουν και η πείνα πολιορκεί πολίτες άλλοτε «ισχυρών» ευρωπαϊκών κρατών, μερικοί κάνουν ότι δεν βλέπουν τίποτα από τα παραπάνω και μεθοδεύουν την επέκταση της γερμανικής επιρροής στην Ευρωπαϊκή Ενωση – την ίδια στιγμή που άπαντες παραδέχονται ότι η εφαρμογή των γερμανικών ιδεοληψιών έχει επιδεινώσει την κατάσταση αντί να τη βελτιώσει.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το πρώτο θύμα των αυθαιρεσιών προσωπικοτήτων, όπως η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε (μετά τους λαούς), είναι η ευρωπαϊκή ιδέα. Το ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού σαρώνει το σύνολο της επικράτειας της Ε.Ε. και οι ευρωεκλογές αναμένεται να αποτελέσουν μια επιπλέον απόδειξη του αντιλαϊκού χαρακτήρα όσων πολιτικών… πειραματισμών έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα.

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν ζητούν μια «γερμανικότερη», αλλά μια λογικότερη Ε.Ε. Μια Ενωση εθνικών κρατών που θα σέβεται πρώτα τους πολίτες κι έπειτα τους οικονομικούς δείκτες.

dimokratianews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.