Τρεις λόγοι για πρόωρες εθνικές κάλπες


Picture 0 for Τρεις λόγοι για πρόωρες εθνικές κάλπες

Η πιθανότητα πρόωρων εκλογών επανέρχεται και πάλι με …σφοδρότητα στα πηγαδάκια της Βουλής, ως ενδεχόμενο και μάλιστα για το ορατό μέλλον

Η πιθανότητα πρόωρων εκλογών επανέρχεται και πάλι με …σφοδρότητα στα πηγαδάκια της Βουλής, ως ενδεχόμενο και μάλιστα για το ορατό μέλλον. ]

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τη σύμφωνη γνώμη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, προχώρησε στην άμεση αναπλήρωση των δύο κενών κυβερνητικών θέσεων, περιόρισε στο ελάχιστο την πιθανότητα ενός ευρέως ανασχηματισμού.

Κοινή είναι η εκτίμηση μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει να σκέφτονται σοβαρά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αφού:

α) η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή είναι οριακή – από τη στιγμή που έπεσε στους 152, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για καμία σταθερότητα και πολύ περισσότερο για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, ιδιαίτερα στο Κοινοβούλιο, με δεδομένο μάλιστα τον ανοιχτό πόλεμο πλέον Βενιζελικών-Παπανδρεϊκών που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ.

β) το πρωθυπουργικό περιβάλλον εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς υπερισχύουν σημαντικά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, γεγονός το οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα, γιατί τέτοιες ευκαιρίες είναι πιθανό να μην παρουσιασθούν ξανά στο ορατό μέλλον

γ) αν οι πρόωρες εθνικές εκλογές συνδυαστούν με τις ευρωπαϊκές και τις αυτοδιοικητικές είναι πιθανό η όποια δυσαρέσκεια, σε βάρος της κυβέρνησης, να διαχυθεί εκεί και έτσι να περιορισθούν στο μέτρο του δυνατού οι απώλειες.

Οι οριστικές αποφάσεις, σχετικά με το θέμα, θα ληφθούν το αργότερο έως το Πάσχα.

voria.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.