Άκου Κυρά-Φράου μου:


Εξοχότατη Φράου μου,

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ελληνική αστυνομία έχει αμολύσει πέντε χιλιάδες αστυνομικούς και αδειάζει τους δρόμους της Αθήνας για να σε υποδεχθούμε μετά Βαΐων και Κλάδων -είναι και τα μεθεόρτια της Εξόδου του Λαζάρου στις Αγορές και γιορτάζουμε ποικιλοτρόπως τη σουξεδιάρικη ιστορία μας.

Το ξέρομε ότι εσύ δεν έχεις ούτε τα οράματα ούτε τις ιδεολογικές εμμονές εκείνης της πισσοκόκαλης της Θάτσερ, εσύ κόρη παπά είσαι, θεοσεβούμενη και κοιτάς τη δουλειά σου. Οι Γερμανοί σε ψηφίσανε και σε ξαναψηφίσανε για να φροντίζεις τα συμφέροντα της Γερμανίας όλα αυτά τα χρόνια κι εσύ μόνο αυτά φροντίζεις και πολύ καλά το κάμεις.

Βρήκες μπόσικους τους πεζεβένγκηδες που έχομε για να μας κυβερνάνε και τους χορεύεις στο ταψί. Τι να σου πω ότι κάνεις κακά? Καλά κάνεις και τους κρατάς από τα αμελέτητα. Κι εγώ τα ίδια θα έκανα στη θέση σου αν είχα στα χέρια μου τις καταθέσεις των λογής-λογής υπόδικων διευθυντάδων της Siemens, της HDW, της Hochtief και τόσων άλλων  που έχουν στα κατάστιχά τους όλες τις λεπτομέρειες από την εμπλοκή των μεγάλων γερμανικών εταιριών στην αρπαχτή που γίνεται διαχρονικά στα ελληνικά δημόσια ταμεία, παρέα με αυτούς τους πεζεβένγκηδες.

Τους βρήκες μπόσικους λοιπόν τους πεζεβένγκηδες που –ναι, εμείς τους ψηφίσαμε για να μας κυβερνάνε, και κέρδισες όλο το χρόνο που είχες ανάγκη για να καλυφθούν οι γερμανικές τράπεζες από την έκθεση τους στο ελληνικό δημόσιο χρέος, φορτώνοντάς το στους Ευρωπαίους. Ποιος στη θέση σου θα έκανε κάτι διαφορετικό και ποιος μπορεί να σε ψέξει? Κανείς σώφρων άνθρωπος.

Τέσσερα χρόνια τώρα, όμως, οι πεζεβένγκηδες εκτελούν τις εντολές σου και είδες που καταντήσαμε: Ανεργία, φτώχεια, κακομοιριά, αυτοκτονίες. Ούτε ο Θεός δεν το θέλει –κι εσύ είσαι, είπαμε, και θεοφοβούμενη.

Έστειλες κι εκείνον τον επίτροπο που βάφει το μαλλί κομοδινί –δε ντρέπεται γέρος άνθρωπος, παρέα και τον άλλο με το σγουρό περουκίνι, τον Φουχτελάκη που λέει κι ο δικός μας ο αρναούτης, δε ντρέπεται κι αυτός. Και τι κάνουνε αυτοί οι απίστευτοι τύποι εδώ? Φέρνουν γυροβολιές πίνοντας ούζα κι επιβλέπουν την αποδιοργάνωση του κράτους, την αποσάθρωση των υπηρεσιών, το σπασμωδικό των ενεργειών των σαράφηδων, το ξεπούλημα της οικοσκευής πτωχών, τις σορούς των αυτοχείρων που κηδεύονται με έρανο των γειτόνων.

Τι σου γράφουνε αυτοί στα ραπόρτα τους? Τι σου λένε οι υπηρεσίες σου από την Πρεσβεία? Δεν ντρέπεστε καθόλου μωρέ?

Παρ’ το απόφαση κακομοίρα μου: Φάγατε ό,τι φάγατε εσείς οι Γερμαναράδες από το σπλάχνο του Έλληνα και τώρα αν δε θέλεις να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και να τα κάνομε όλα της Γης Μαδιάμ, πρώτα απ’ όλα να απολύσεις απόψε κιόλας αυτό το καμένο φιλοναζιστικό χαρτί που υποστηρίζεις για να παριστάνει τον Έλληνα “πρωθυπουργό”.

Ρίξε μαζί μ’ αυτόν στην αρένα και τον άλλον, τον παρασυνταγματολόγο που παριστάνει τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Ολετήρων, που υποστηρίζεις. Είμαι σίγουρος ότι στο φάκελο των υποβρυχίων έχεις αρκετά στοιχεία, ώστε αν τα δημοσιοποιήσεις, να μην τον ξεπλένει τον χοντρό, ούτε το ποτάμι του Θεοδωράκη.

Δεν ξέρω τι κυβέρνηση θα σχηματίσεις μετά από αυτό, αλλά  φιλικά στο ξαναλέω, βάλε ένα τέρμα στο φαγοπότι και στείλε ανθρώπους από τη γερμανική σου Βέρμαχτ ή όπως αλλιώς τη λένε την αρμόδια υπηρεσία σου σήμερα και φτιάξε το ελληνικό περιουσιολόγιο, γιατί όλοι λένε ότι θα το φτιάξουνε, αλλά κανείς δεν το φτιάχνει, δεκαετίες τώρα.

Ύστερα πες στη Βέρμαχτ να πάρει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην ελληνική επικράτεια και να τους συγκρίνει με τις φορολογικές δηλώσεις ημών των υπόδουλων Ελλήνων υπηκόων. Πιάσε την τελευταία δεκαετία για αρχή. Τα τζιμάνια της Βέρμαχτ θα την έκαναν τη δουλειά σε λίγους μήνες. Ξέρω! Βλέπεις τους δικούς μας και γελάς που έχουν κι ελέγχουν μια λίστα με 2500-3000 ονόματα δυο-τρία χρόνια τώρα –λίστα Λαγκάρντ την ονομάσαμε-  κι έχουν φθάσει στον έλεγχο του… πέμπτου ή έκτου προσώπου της λίστας. Γελάς το ξέρω, αλλά να το ξέρεις κι εσύ, Φράου μου, δεν είναι πια για γέλια το πράγμα!

Κι αν θέλεις να βοηθήσεις πραγματικά εμάς τους Έλληνες υπηκόους σου, να και το Λιχτενστάιν, πάρε και τις Ολλανδικές Αντίλλες –δε σου λέω για Ελβετία τίποτα, κι ας έχεις κι εκεί, άμα θέλεις εσύ, τον τρόπο σου. Όρεξη μόνο να’ χεις κυρά μου και θα τα βρεις εσύ τα κλεμμένα, τα παράνομα αποθησαυρισμένα. Αν θέλεις εσύ, Φράου μου, με τη Βέρμαχτ που έχεις εσύ, ό,τι θέλεις κάνεις.

Αφού αρχίσουν να μαζεύονται τα κλεμμένα από δεξιά κι αριστερά, θα περισσέψουν σου λέω εγώ κυρά μου και χρήματα για να πληρωθούν και κάποια από τα χρέη, να χρηματοδοτηθεί και η ανάπτυξη που είναι αναγκαία για να αποπληρωθούν και μερικά από τα υπόλοιπα.

Και τώρα τι να σου πω και τι να σου κάνω, αν δε φτάσουν τα χρήματα? Καλύτερα είναι να πεθαίνουν καρκινοπαθείς γιατί δεν υπάρχουν πιστώσεις για να αγοραστούν τα γερμανικά φάρμακά τους? Καλύτερα να κλείνουν σχολεία? Καλύτερα να μένουν άνθρωποι ανασφάλιστοι στους πέντε δρόμους? Όχι κυρά μου, δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Αν δούμε λοιπόν ότι δε φτάνουν τα χρήματα, ε τότε βάλε κι εσύ το χέρι στην τσέπη και γύρνα εκείνο το κατοχικό δάνειο που είχε συνομολογήσει ο μακρινός σου προκάτοχός, ο Χίτλερ. Τις υπόλοιπες αγριότητες, τις κλοπές, τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόγονοί σου στους δικούς μου, σιγά-σιγά θα τις ξεχάσομε πάλι, όπως τις είχαμε ξεχασμένες και σε ένα όχι πολύ μακρινό παρελθόν.

Άκου με που σου λέω λοιπόν, όχι όπως την άλλη φορά που με τα βλαχο-αγγλικά σου, μας ευχήθηκεςmuch power,  γιατί δεν ξέρω τι λένε οι συμβουλάτορές σου, αλλά power γιοκ Φράου μου κι εγώ οφείλω να σε προειδοποιήσω: Ουαί κι αλίμονο κακομοίρα μου και μας υποχρεώσεις να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας! Ουαί κι αλίμονο…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.