Λίγο ντροπή!


γραφει ο αρισταρχος

Και ο σεβασμός στα “τιμημένα” γηρατειά είναι το δείγμα για το πόσο υπολογίζουν τα νιάτα που είναι ζεμένα στην δουλειά

IKAΤο μαγείρευαν, το ξανασωτάριζαν, το επανατηγάνιζαν αλλά τελικά δεν τους βγήκε.  Τόκαψε ρητά και χωρίς περιστροφές ο υπουργός εργατιάς αυτός, ο με τα γλαρά μάτια Γιάννης Βρούτσης, έτσι δεν τον λένε; Τι θάδιναν δηλαδή; Ένα ποσό, μια προκαταβολή έναντι της εναπομεινάσης ύστερα από το χυδαίο κόψιμο σύνταξης για να περάσει λίγο ανθρώπινα ο κατ ευφημισμόν πολίτης αυτής της χώρας, ο μακράν της εργασίας κοινώς ο συνταξιούχος.

Να περάσει τις γιορτές του Πάσχα. Δεν θάδινε το ΙΚΑ τίποτε έξτρα…να, κάτι λίγα ψιχαλάκια(με αντίκρισμα ψηφαλάκια γιατί έτσι είθισται) έναντι και μπροστά από την πληρωμή του Απριλίου. Τσίτωσε τα πόδια και άρχισε τα περίεργα. Άλλος λέει για να μη ξεσηκωθούν και τ’ άλλα ταμεία, άλλος λέει να μην ελαττωθεί το πλεόνασμα και χαθεί το success story του τριμήνου και άλλοι πως δεν υπάρχει ρευστό(τι διάολο όλα στερεά είναι;)

Όπως και νάχει το πράγμα το έγκλημα είναι ένα και παραμένει έγκλημα. Καταδικάστηκαν πολλοί συνταξιούχοι να περάσουν το Πάσχα στα κοινωνικά μαγειρεία, κοινώς στο ζητιανλίκι. Γιατί; Γιατί απλά  ΔΕΝ ήθελαν από το υπουργείο… “αεργίας”.

Πόσο δύσκολο θάταν να έδιναν εκτάκτως, έναντι της σύνταξης, τριακόσια ευρώ σε κάθε συνταξιούχο να κάνει τα φτωχικά του ψώνια για τις γιορτές συν (αυτό κι αν είναι) το δωράκι στο εγγονάκι.

Όχι, δεν θάταν καθόλου δύσκολο. Απλά, ΔΕΝ ήθελαν και καταδίκασαν πολύ κόσμο σε απαξίωση αυτές τις άγιες μέρες. Δεν φταίτε εσείς οι εξουσιαστές αλλά αυτοί που επιμένουν να σας ψηφίζουν. Τι να κάνουμε. Σαν λάτρεις του δημοκρατικού πολιτεύματος προσκυνούμε την πλειοψηφία, αν λέγεται έτσι το 20%!

Και ο σεβασμός στα “τιμημένα” γηρατειά είναι το δείγμα για το πόσο υπολογίζουν τα νιάτα που είναι ζεμένα στην δουλειά.

Τι να πω, να σας χαίρεται η μάνα σας και όλοι αυτοί που σας έστειλαν εκεί για να αποφασίζετε ποιοι και πως θα ζήσουν καλλίτερα σ’ αυτόν τον τόπο.

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.