Νέα επιδρομή στα ταμεία Συντάξεων απο τους Μνημονιακούς


Συνεχίζεται ταχύτατα Βουλγαροποίηση της Χώρας. -έρχονται νέες μειώσεις συντάξεων. Τέλος η χρηματοδότηση για επικουρικά ταμεία και τα εφάπαξ

Ριζικά θα αλλάξει το ασφαλιστικό τους επόμενους μήνες, καθώς ο νέος γύρος των απρρυθμίσεων που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2015 σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης προόδου του ΔΝΤ, θα ανατρέψουν τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται, θα γίνει νέος γύρος ενοποιήσεων των ασφαλιστικών Ταμείων, προκειμένου αυτά να μην ξεπερνούν τα τρία πλέον, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η «Καθημερινή». Επιπτώσεις όμως θα υπάρχουν και για τους ασφαλισμένους, αφού θα έρθουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, προκειμένου το ποσοστό αναπλήρωσης της βασικής- έστω και σταδιακά- να μην ξεπερνά το 45% των συντάξιμων αποδοχών. Επιπλέον, θα γίνουν νέες περικοπές, λόγω του κανόνα της ανταποδοτικότητας, και στις επικουρικές συντάξεις, με τις μειώσεις να είναι τις τάξεως του 7-8% τουλάχιστον.

Ακόμη, όπως αναφέρει η εφημερίδα, προβλέπεται κατάργηση της δυνατότητας χρηματοδότησης και των λοιπών επικουρικών Ταμείων, που στηρίζονται μέσω κοινωνικών πόρων, αλλά και επανεξέταση της αντίστοιχης χρηματοδότησης- όπου ισχύει- και για τα Ταμεία κύρια σύνταξης. Τέλος, θα απαλειφθεί οποιαδήποτε κρατική στήριξη στα Ταμεία χορήγησης εφάπαξ.

Παρεμβάσεις ακόμη αναμένεται να γίνουν και στα κριτήρια καταβολής του ΕΚΑΣ, ενώ θα εισαχθεί το εισοδηματικό κριτήριο στη χορήγηση της βασικής σύνταξης.

papaioannou-giannis.net

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Νέα επιδρομή στα ταμεία Συντάξεων απο τους Μνημονιακούς

 1. Ὁ/ἡ Δημήτρης Ματζεριώτης γράφει:

  Κάθε θρησκευόμενος συμπατριώτης μας και ασφαλώς κάτι θα έχει ακούσει για τον πατρο-Κοσμά τον Αιτωλό, τον άγιο της Εκκλησίας μας , που στα μαύρα χρόνια της τούρκικής σκλαβιάς με τις ιεραποστολικές του περιοδείες και διδαχές του κράτησε ζωντανή την αποσταμένη ελπίδα των προγόνων μας.
  Ο Εθναπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε και το χάρισμα της προφητείας , οι περισσότερες των οποίων πραγματώθηκαν ήδη. Βέβαια υπάρχει και αριθμός προφητειών του οι οποίες ακόμα δεν έχουν εκπληρωθεί. Καταγράφω μία , ευρέως διαδεδομένη στα χωριά της Πίνδου και των Τζουμέρκων.
  “Θα έρθει εποχή που αυτόν τον τόπο θα τον κυβερνήσει ένα βρωμερό ασκέρι. Θα βάλει φόρους δυσβάστακτους , αλλά δεν θα προλάβει να τους εισπράξει”.
  Με τα όσα υπέστη ο λαός μας τα τελευταία χρόνια από την άγρια φορολογική λαίλαπα , που ανελέητα τον δέρνει, λέτε να ζούμε τις μέρες , που η προφητεία του πατρο-Κοσμά επαληθεύεται; Όσον αφορά στο πρώτο σκέλεος της , προσωπικά πιστεύω , ότι η προφητερία του αγίου έχει εκπληρωθεί επακριβώς. Πολύ σύντομα θα φανεί, αν πραγματωθεί και το δεύτερι σκέλος της προφητείας του Αγίου μας επί των ημερών μας.
  Δημήτρης Ματζεριώτης

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.