Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πλησίασαν το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Donald Cook» στην Μαύρη Θάλασσα


Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πιθανόν Sukhoi Su-27, για αρκετό χρονικό διάστημα πραγματοποίησαν χαμηλές διελεύσεις πάνω από το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Donald Cook», (το οποίο σημειωτέον διαθέτει αντιαεροπορικό σύστημα AEGIS), και αυτήν την στιγμή βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα με κατεύθυνση την Οδησσό, δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δυτικά μέσα ενημέρωσης, το Σάββατο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν για περίπου μισή ώρα ελιγμούς πάνω από το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Donald Cook», ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση. Σε αυτές τις στιγμές, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματικούς τα ρωσικά Su-27 πλησίασαν το πλοίο σε απόσταση περίπου 150 μέτρων, πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα ρωσικά μαχητικά δεν ήταν «οπλισμένα».

Σχόλιο ιστολογίου: Οι Ρώσοι, διαπιστώνοντας την σκληρή στάση και την παραμονή των αμερικανικών δυνάμεων στην Μαύρη Θάλασσα, αποφάσισαν να περάσουν σε επιχειρήσεις μέτρησης αντανακλαστικών, υποκλοπής συχνοτήτων και γενικά σε ένα πόλεμο νεύρων προς τις ΗΠΑ.Επειδή τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής δύνανται να είναι λίαν προβληματικά έως «οδυνηρά» και οι δύο πλευρές είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Όμως,πάντα υπάρχει η περίπτωση του ανθρώπινου λάθους ή μίας επέμβασης τρίτου (π.χ. Τουρκίας) που θα θελήσει να δυναμιτίσει την περιοχή…

kostasxan

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.