Η Ευρώπη ορντινάντσα των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας


Οι ΗΠΑ χωρίς την Ευρώπη θα ήταν μια ανίσχυρη δύναμη κάπου μεταξύ Ατλαντικού και Ειρηνικού. Η δύναμή της είναι τα ευρωπαϊκά εδάφη και οι ευρωπαϊκοί λαοί. Ολόκληρο το ΝΑΤΟ είναι σχεδόν ευρωπαϊκό.

Αυτή τη στιγμή γίνεται μια σύγκρουση για την ηγεσία της παγκοσμιοποίησης. Στην ουσία έχουμε μια αμερικανική οικονομική ελίτ η οποία θέλει οπωσδήποτε να ηγηθεί της παγκόσμιας αγοράς. Μαζί με τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές οικονομικές ελίτ συγκροτούν τη διεθνή οικονομική ελίτ η οποία έχει καταργήσει στην ουσία τις εθνικές κυριαρχίες των κρατών και περισσότερο των ασθενέστερων εξ αυτών. 

Μαζί με τη διεθνή ελίτ συντάσσονται και κάποιες εθελόδουλες ζήτουλες ελίτ, σαν την ελληνική, οι οποίες ουδόλως ενδιαφέρονται για θέματα εθνικής κυριαρχίας. Ενδιαφέρονται μόνο να μαζεύουν τα ψίχουλα που πετούν οι διεθνείς ελίτ. Δείτε για παράδειγμα τα καθεστωτικά ΜΜΕ με πόσο πάθος και μεροληψία τάσσονται υπέρ των ΗΠΑ και κατά της Ρωσίας στην παρούσα σύγκρουσή τους. Είναι τα ίδια ΜΜΕ που παλιότερα πανηγύριζαν με το “έξω οι βάσεις του θανάτου”.

Η Ρωσία από το άλλο μέρος, δεν είναι έξω από την παγκοσμιοποίηση, ούτε θέλει να είναι έξω. Απλά θέλει να είναι σοβαρός παίκτης στην παγκόσμια αγορά. Όμως, θέλει να είναι παίκτης, περισσότερο ως έθνος και λιγότερο ως ρωσική οικονομική ελίτ. Προσπαθεί λοιπόν να συνασπίσει ασιατικές κυρίως χώρες,  σε ένα αντίπαλο ευρασιατικό δέος, απέναντι στο αμερικανοευρωπαϊκό μπλοκ. Αυτή είναι και η βαθύτερη αιτία για την οποία οι διεθνείς οικονομικές ελίτ στρέφονται κατά της Ρωσίας. Δηλαδή, επειδή ακριβώς η Ρωσία προτάσσει τον ρωσικό εθνικισμό μέσα στην παγκόσμια αγορά, αυτό (δηλαδή η έννοια της εθνικής κυριαρχίας), δεν γίνεται αποδεκτό από τις οικονομικές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και πρέπει να νικηθεί. Ο στόχος της παγκοσμιοποίησης είναι να κυριαρχήσουν στην παγκόσμια αγορά οικονομικές ελίτ και όχι έθνη.

Σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, η Ρωσία δεν θέλει να γίνει ο μοναδικός ηγέτης στην παγκόσμια αγορά, όπως θέλει η αμερικανοευρωπαϊκή ελίτ, ίσως το αφήνει για το μέλλον, θέλει όμως να έχει τον δικό της ζωτικό χώρο να αισθάνεται ασφαλής και άνετα για να μπορεί να αναπτυχθεί.

Η Αμερικανική ελίτ κυρίως, δεν θέλει να αφήσει αυτόν τον ζωτικό χώρο στη Ρωσία για να δυναμώσει. Επιδιώκει λοιπόν να χρησιμοποιήσει τις ναζιστικές δυνάμεις της Ουκρανίας, ως μοχλό προκειμένου να προκαλέσει τη Ρωσία. Προσπαθεί με κάθε τρόπο, να προκαλέσει επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και στη συνέχεια να ξεσηκώσει την διεθνή Κοινή Γνώμη και να σπρώξει την Ευρώπη, μέσω του ΝΑΤΟ, να κατασφαγεί σε μια πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία. Όταν εξαλειφθεί το εθνικό εμπόδιο της Ρωσίας θα μένει μόνο το εθνικό εμπόδιο της Κίνας, προκειμένου να εξαλειφθεί πλήρως η έννοια της εθνικής κυριαρχίας στην παγκόσμια αγορά.

Κρίμα για όλους εκείνους που θα πέσουν νεκροί. Μπορεί να είμαστε κι εμείς. Μπορεί ήδη να άρχισε και για μας η αντίστροφη μέτρηση.

Και όλα αυτά για το ποιος θα κερδίσει περισσότερα στην παγκόσμια αγορά.

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.