Τα ιερά και τα όσια!


γραφει ο αρισταρχος

“Ιερά και όσια είναι ο Άνθρωπος, η ύπαρξή του, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία

ΓλεζοςΌλα τα ιερά και τα όσια της φυλής μας μαζεύτηκαν στο νόμισμα “μας”, δηλαδή το ευρώ! Και μ’ αυτό δεν παίζουμε. Τάδε έφη Στουρνάρας ο των μεγίστων ακρογωνιαίων οικονομικών λίθων της ύπαρξης του Ελληνισμού εν’ έτη 2014! Η αρχαιοπρεπέστατη δραχμούλα μπήκε σαν επικίνδυνη στην υποδούλωση από το 2000 και έκτοτε καταργείται όπως και αυτή η ίδια μας γλώσσα με τά ηλίθια greeklish και τις Ελληνοποιημένες λέξεις. Όπως κι αυτή η ίδια μας η ύπαρξη με την υφαρπαγή των εισοδημάτων. Όπως και αυτή η έστω λίγη ανθρωπιά που είχαμε μέχρι χτες.

Έγινε λοιπόν το ευρώ φετίχ για να ξεχωρίζουν οι ευρωπαϊστές με τους… αλήθεια ποιούς; Οποιαδήποτε άλλη άποψη σωστή ή μη απαγορεύεται ρητά και δια ροπάλου. Τ’ άκουσε ο παππούς ο Μανώλης εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και του σηκώθηκαν οι τρίχες κάγκελο. Κόντεψε να πάθει νταμπλά ο άνθρωπος με τις μηχανικές και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς δηλώσεις του οικονομικού computerman . Σε κατάσταση αλλόφρονα φώναζε μέσα στην βουλή προς τον οικονομικό μας εγκέφαλο “Ιερά και όσια είναι ο Άνθρωπος, η ύπαρξή του, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία. Η κυνική και απόλυτη αυτή δήλωση δείχνει ότι επιστήμονες που δεν αμφιβάλουν, δεν αμφισβητούν, αλλά έχουν ως θέσφατο την άποψή τους – και μάλιστα μια τέτοια άποψη – σημαίνει ότι υπηρετούν το παλιό, το παρωχημένο, το αντιανθρώπινο, το αντιεπιστημονικό. Η επιστήμη προχωρά με την έρευνα και η έρευνα με την αμφισβήτηση. Ας καταλάβει, επιτέλους, ο υπουργός Οικονομικών ότι με αυτόν τον τρόπο δεν υπηρετεί ούτε τον Ανθρωπο, ούτε την Επιστήμη, ούτε την Οικονομία, αλλά ούτε και τη Χώρα. Κρίμα ”  Σάμπως έχει άδικο;

Τελευταία γινόμαστε μάρτυρες μιας περίεργης κοινωνικής συμπεριφοράς. Supermarket με γεμάτα καρότσια και από την άλλη ατέλειωτες ουρές στα συσίτια διανομής δωρέαν τροφίμων. Και ένα τρίτο μάτι στο ξεψύχισμα της λαϊκής με την βουτιά στις παραφέλες των ζαρζαβατικών ή επί το χείρον στους σκουπιδοτενεκέδες. Είναι να απορείς και να μη μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Η μόνη λογική εξήγηση που τολμάς να ξεστομίσεις είναι πως αυτοί οι επιστήμονες, εδώ κάνει λάθος ο κύριος Μανώλης, δρουν με υψηλή επιστημονικότητα.  Ρημάξαν μια μερίδα Ελλήνων και αφήσαν μια άλλη ψηφοφόρων με αρκετό ακόμα λίπος. Μόνο που αυτοί, οι ψηφοφόροι, δεν πήραν χαμπάρι ότι μετά την οριστική λύση θα πέσουν στα ίδια λύματα με τους άλλους.

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι για την καταγωγή μου. Απόγονος… τίνων;

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.