Αρκετά με τις προσβολές στους απελπισμένους!


Του Γιώργου Αλεξάτου

Είναι προβληματικά τα όσα γράφονται σε βάρος του κόσμου που συνέρρευσε για να πάρει μια τσάντα με τρόφιμα και μεγάλο μέρος του εκδήλωσε συμπεριφορά ανησυχητική και μακριά από την αίσθηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αυτοί που πίσω από τέτοια φαινόμενα βλέπουν μόνο την αναξιοπρέπεια, μάλλον είναι ανυποψίαστοι από τις τραγικές συνθήκες εξαθλίωσης που ζει μεγάλο μέρος του λαού μας.

Αγνοούν ότι με το ξέσπασμα της πείνας στην Κατοχή το “ο σώζων εαυτόν σωθήτω” έγινε κανόνας. Δεν ξέρουν ότι ακόμη και τους νεκρούς τους πετούσαν στον δρόμο οι άνθρωποι τότε, για να τους μαζέψει το κάρο του δήμου, ώστε να μην καταγραφούν και να συνεχίσουν να παίρνουν την άθλια μερίδα των ελάχιστων δραμιών ψωμιού.

Αυτοί που μιλάνε ως άλλες Αντουανέτες, δεν ξέρουν πως αν άλλαξε αυτή η κατάσταση, οφείλεται στην ανάπτυξη του κινήματος κοινωνικής αλληλεγγύης του ΕΑΜ, που έδωσε τη Μάχη της Επιβίωσης.

Αντί, λοιπόν, να αγανακτούν με τους πεινασμένους, τους περιμένουμε να πλαισιώσουν τις γραμμές του κινήματος αλληλεγγύης. Αν δεν δώσουμε σήμερα στοιχειώδη στήριξη στους απελπισμένους, αύριο θα αντικρίζουμε φαινόμενα που τώρα δεν μπορούμε ούτε να τα διανοηθούμε.

tsak-giorgis

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.