Μεταναστεύουν στρατιωτικοί με περιζήτητες ειδικότητες από τις Ένοπλες Δυνάμεις


ΕΔΠεριζήτητες ειδικότητες αξιωματικών, υπαξιωματικών μεταναστεύουν για ένα πιο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Βγάζουν τη στολή του αξιωματικού, χαιρετούν τις οικογένειές τους και ετοιμάζουν βαλίτσες για το εξωτερικό όλο και περισσότερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, μη αντέχοντας την οικονομική αλλά κυρίως την ηθική απαξίωση, όπως τονίζουν, των καθημερινών προσπαθειών τους.

Αυτό αποκαλύπτει μιλώντας στη «δημοκρατία», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), αντισυνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομική ύφεση και τα επακόλουθά της αναγκάζουν τα πλέον εξειδικευμένα στελέχη του Στρατού του Ναυτικού και της Αεροπορίας να αναζητούν ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον σε εταιρίες του εξωτερικού.

«Η απαξίωση με την οποία τους αντιμετωπίζει η Πολιτεία και η απεμπόληση βασικών τους δικαιωμάτων, σε σχέση με αυτά των λοιπών δημόσιων λειτουργών, η βίαιη ανατροπή μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δεδομένων, η επιμήκυνση του χρόνου παραμονής στην εργασία και ο φερόμενος σχεδιασμός νέας ανατροπής, το γεγονός ότι υπολείπονται βασικών προϋποθέσεων ανάπτυξής τους ως Έλληνες πολίτες σε ένα κράτος δικαίου, ωθούν τους Έλληνες στρατιωτικούς στην αναζήτηση νέας εργασίας με καλύτερες συνθήκες, τόσο εντός όσο και εκτός χώρας».

enikos.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.