Κάνουν δημοσκοπήσεις με το 70% των πολιτών να αρνείται να τους απαντήσει!


OrgiL_0Αν επιβεβαιωθούν όσα διαρρέουν από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων περί του ποσοστού ανταπόκρισης στις έρευνες πρόθεσης ψήφου, τότε πιθανότατα στις ευρωεκλογές – και όχι μόνο – θα βρεθούμε ενώπιον της μεγαλύτερης εκλογικής έκπληξης απ΄πο την μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα.

Και κυρίως αν επιβεβαιωθούν οι “φόβοι” που εκφράζουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων καθώς το ποσοστό ανταπόκρισης των πολιτών στις τηλεφωνικές έρευνες αγγίζει μετά βίας του 30% με τους υπόλοιπους πολίτες να κλείνουν οργισμένοι το τηλέφωνο ή την πόρτα τους στους ερευνητές!

Δηλαδή πέρα από τα – δεδομένα – “μαγειρέματα” υπάρχει το στοιχείο της άρνησης καταγραφής της πρόθεσης ψήφου, σε σημείο που να αδυνατούν οι εταιρείες να εκδώσουν ποσοστά με αναγωγή επί των εγκύρων!

Τα αποτελέσματα που διαβάζουμε (σε μία δημοσκόπηση εβδομαδιαίας εφημερίδας από μία παγκοσμίως άγνωστη εταιρεία η … Ελιά και το Ποτάμι άφηναν … πέμπτο τον Λαϊκό Σύνδεσμο) δεν είναι πλαστά. Είναι ελαφρά “πειραγμένα” και αφορούν το 30% των ερωτώμενων μόλις!

Το ερώτημα είναι “Τι ψηφίζει αυτό το 70% που αρνείται να απαντήσει;”. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.

Το εντυπωσιακό είναι ότι και από το υπόλοιπο 30% που δέχεται να συμμετάσχει στις έρευνες, υπάρχει ένα ποσοστό 15-20% το οποίο δηλώνουν “αναποφάσιστοι”. Δηλαδή αναποφάσιστοι και αρνητές συμμετοχής στις έρευνες αγγίζουν το 75% του συνόλου των ερωτηθέντων.

Εδώ λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτοφανές ρεύμα άρνησης καταγραφής της άποψης των πολιτών. Για ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών που θα ψηφίσει Λαϊκό Σύνδεσμo-Χρυσή Αυγή, αυτό είναι λογικό δεδομένου ότι το κόμμα διώκεται με φυλακίσεις και διώξεις από τα άλλα κόμματα.

Και ακόμα πιο λογικό αν πρόκειται για δημόσιους υπαλλήλους. Αλλά το υπόλοιπο ποσοστό; Το υπόλοιπο ποσοστό κατά κανόνα είναι οργισμένοι πολίτες οι οποίοι δεν θα πάνε καν να ψηφίσουν. Και εκεί έρχεται το “πατατράκ” για το συνταγματικό τόσο και ειδικά για το δίδυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αυτή στην στιγμή είναι ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει, έστω με τον μανδύα της“Ελιάς” ευρωβουλευτή, δηλαδή αν θα φτάσει το εκλόγιμο όριο του 4,5%. Εξ ου και ο πανικός Βενιζέλου. Αλλά και για την δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, κανείς δεν παίρνει όρκο. Την πρώτη θέση της έχει “κλεισμένη” ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά να κάνει έστω και νύξη για εθνικές εκλογές.

Εφτασε να θέτει τον πήχυ της διαφοράς στις +4 μονάδες αθροιστικά πάνω από ΝΔ καιΠΑΣΟΚ αθροιστικά (!) διά στόματος Γ. Σταθάκη για να δεήσει να ζητήσει εθνικές εκλογές. Πάλι καλά που δεν περιέλαβε στο άθροισμα και … Το Ποτάμι.

Πάντως σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Παναγούλης το είπε ανοικτά-ανοικτά: “Η ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα είναι τρίτο κόμμα”. 

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.