2014 Μάιος


γραφει ο αρισταρχος

“Όλοι πάλι εδώ στο ίδιο ζουμί, στην ίδια σούπα”

 DSC00660

2014 Μάιος! Σε λίγες μέρες θα κληθούμε όλοι να εκλέξουμε. Βουλευτές για την ευρωβουλή και δημάρχους με δημοτικούς συμβούλους συν αυτών για τις δημοτικές. Προεκλογική περίοδο και… άσε, βαρέθηκα να βλέπω επαγγελματίες της πολιτικής να προσπαθούν να σε πιάσουν στον ύπνο και να σε πείσουν πως θα ψηφίσεις τον εκλεκτό. Και αφού διαπιστώνουν πως το “αυθόρμητο” δεν δουλεύει και πολύ καλά επιστρατεύουν “δικούς” τους.

-Κοίτα φίλε μου, αδερφέ μου, θείε μου, ξάδερφέ μου, κουμπάρε μου θα ψηφίσουμε τον  δικό μου τον Πολιτικάκη για νάχουμε και τον άνθρωπό μας αλλά και… καλά ο άνθρωπος δεν παίζεται. Μιλάμε για Έλληνα και δυνατό Χριστιανό που τρώει ώρες μπροστά στην Αγία…

-Βάστα ρε αδερφέ για βουλευτή θα ψηφίσω ή για υποψήφιο άγιο; Ή εν πάση περιπτώσει για συνεισφορά στην γνωριμία; Ξέρεις τι είναι η ευρωβουλή; Εκεί μέσα βρίσκονται άτομα που έπαιξαν σοβαρότατο ρόλο στην διαμόρφωση του θανατηφόρου κλίματος στην χώρα. Είναι η ρόμπα ο Ρομπάϊ πρόεδρος Ευρωπαϊκού συμβουλίου, ο Μπαρόζο πρόεδρος Ευρωπαϊκής επιτροπής αλλά και τόσοι άλλοι από όλες τις χώρες της ένωσης. Φαντάζεσαι όλοι αυτοί δηλαδή τα 21 Ελληνικά μέλη να άρχιζαν να φωνάζουν κατ ομοίωση με τον NigelFarage; Μεγάλη βαβούρα αδερφέ μου, μεγάλη βαβούρα. Αλλά όμως μούγκα. Μούγκα στην στρούγκα. Καλός ο μισθός με τα 7.000 ευρούλια  και άσε τον καιρό να τσουλάει. Οι εδώ πολιτικοί σχηματισμοί βλέπουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σαν αφορμή για τυχόν εξελίξεις στις βουλευτικές εκλογές, και ο χορός καλά κρατεί. Ύστερα όλα γίνονται για μας χωρίς εμάς. Εμείς κοιμόμαστε και η τύχη μας δουλεύει. Και δουλεύει τόσο καλά που κοντεύουμε να μείνουμε χωρίς… γη, χωρίς κεραμίδι!

2014 Μάϊος! Συνεχίζεται η προεκλογική περίοδος όπως και πάντα. Δεν άλλαξε τίποτα. Τέσσερα χρόνια τραγικής καταστροφής, εξουθενωτικής κατηφόρας και δεν μάθαμε τίποτε. Πάλι γεμίσαμε αυτόκλητους σωτήρες πάνω στις ίδιες πεπατημένες πάνω στα ίδια κλισέ. Και μου φαίνεται σαν κακόγουστο παραμύθι υποκρισίας να βλέπω υποψήφιο κάποιου κόμματος αυτόν που πριν από λίγο καταφερόταν γι αυτό το κόμμα με αχαρακτήριστα επίθετα. Τι έγινε, μυρίστηκαν κάτι που οι δικές μας μύτες αδυνατούν να συλλάβουν;

2014 Ιούνιος! Όλοι πάλι εδώ στο ίδιο ζουμί, στην ίδια σούπα. Βράσιμο πρωί βράδυ κι ας καρτερούμε γι άλλα…

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.