Εμείς πήξαμε στις παπαρδέλες; Εσείς;


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Τόσες παπαρδέλες δεν έχουμε ματαδεί στην ζωή μας.  Και έχουμε τα χρονάκια μας… Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στο νόστιμο ιταλικό ζυμαρικό αλλά σε αυτά που ακούμε από τους πολιτικάντηδες.

Και αν μεν ήταν οι παπαρδέλες ζυμαρικά θα χόρταιναν και όλοι οι πεινασμένοι, αλλά έλα που οι παπαρδέλες είναι όλες αυτές οι μπαρούφες, οι φούσκες, οι ψευτιές, τα λόγια του αέρα που μας αμολάνε όλοι αυτοί που εκπροσωπούν το σάπιο πολιτικό σύστημα κι που «βρωμάνε» χειρότερα και εμείς δεν ξέρουμε από τι!

Αυτά που μας «υπόσχονται» σήμερα, παραμονές εκλογών, αυτοί που προσπαθούν να αποφύγουν το πεπρωμένο τους, μας θύμισαν ένα παλιό ανέκδοτο που πρωταγωνιστής ήταν ο κυβερνήτης μιας αποικίας της πάλαι ποτέ κραταιάς Βρετανικής αυτοκρατορίας.  Πήγε λοιπόν ο άνθρωπος να αναλάβει καθήκοντα σε κάποια αποικία και θεώρησε χρήσιμο να βγάλει λόγο για να πάρει με το μέρος του τους ιθαγενείς.  Άρχισε λοιπόν την ομιλία του, τάζοντας πράγματα.  Στην αρχή πολύ λίγα, αλλά όταν είδε ότι το πλήθος τον επευφημούσε κραυγάζοντας με θέρμη «άκι μπούα, άκι μπούα», πήρε θάρρος και άρχιζε να τάζει όλο και περισσότερα πράγματα. Το αποτέλεσμα ήταν το πλήθος να φωνάζει ακόμη πιο δυνατά.  Χαμός…  Αφού κουράστηκε από το τάξιμο ο κυβερνήτης, ο αρχηγός των ιθαγενών του ζήτησε να πάνε μαζί να δούνε ένα τοπικό έθιμο.  Ένα ταύρο που «ικανοποιούσε» συνολικά 100 αγελάδες… Όταν ο κυβερνήτης το είδε αυτό δεν έκρυψε τον θαυμασμό του και ρώτησε πως τα καταφέρνει ο ταύρος.  Και ο αρχηγός των ιθαγενών του απάντησε:  Πώς να μην τα καταφέρει;  Με τέτοια «άκι μπούα» που έχει!!!

Και από πού να αρχίσουμε;  «Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι οι άνθρωποι και όχι η βελτίωση των αριθμών» δήλωσε ο πρωθυπουργός σε ημερίδα της Αρχιεπισκοπής!!! Χρειαζόταν να το πει;  Δεν το ξέρουν αυτό οι χιλιάδες συνάνθρωποι μας που αυτοκτόνησαν;  Οι άστεγοι, που μόνο room service δεν τους έταξε ο κ. Σαμαράς όταν ανακοίνωνε την δημιουργία «κοινωνικής κατοικίας»;  Η μεσαία τάξη που εξαφανίστηκε στην Ελλάδα;  Οι ανασφάλιστοι, οι άνεργοι που τείνουν να γίνουν όλοι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολίτες που σταμάτησαν να πληρώνουν τους φόρους και λόγω μείωσης μισθών, συντάξεων, επικουρικών, και της φορο-επιδρομής; Αυτοί που πένονται; Οι νέοι μας και τα καλύτερα μυαλά που μεταναστεύουν στο εξωτερικό απλά για να μπορέσουν να ζήσουν;  Οι ολιγάρχες που βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνονται και τις «δουλειές» να πηγαίνουν καλά;  Σκέψου δηλαδή να μην σκεπτόταν και τους ανθρώπους η κυβέρνηση.  Πω-πώ τι θα παθαίναμε…  Ούτε ψύλλος στον κόρφο μας!!! Ειλικρινώς να είναι καλά οι κυβερνήτες μας για την μεγαλοψυχία τους!!! Και μια και αναφέραμε την Αρχιεπισκοπή, αυτομάτως κάναμε άλλη μια σκέψη: Η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα θα ήταν η ίδια αν Αρχιεπίσκοπος ήταν ακόμη ο μακαριστός Χριστόδουλος και όχι ο τωρινός; Μήπως κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία;  Όπως οι “κατάλληλοι” άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις, την κατάλληλη ώρα;  Άχ βρε Γιώργο, Αντώνη, Βαγγέλη και πάει λέγοντας….

Πάντως έτσι εξηγείται και γιατί όλες οι αποκρατικοποιήσεις έχουν πενιχρά αποτελέσματα μπροστά σε αυτά που θα έπρεπε να έχουν κανονικά.  Γιατί η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την βελτίωση των αριθμών!!!!  Και ειλικρινώς, χωρίς να είμαστε κακοί άνθρωποι, και κυρίως καχύποπτοι μας κάνει εντύπωση ένα πράγμα.  Πως οι διαγωνισμοί γίνονται με μια εταιρεία, Ελληνική, και μετά έρχονται οι ξένοι και θέλουν να επενδύσουν σε αυτό που αγόρασαν οι «δικοί μας»; Και εμείς τι πάμε και θυμόμαστε;  Κάποια μεταλλεία βρε παιδί μου… Αυτά της Κασσάνδρας, που κάποια πατριωτάκια μας κατέβαλαν για αυτά 6.000.000 €,  και στη συνέχεια κατέληξαν σε «ξένα χέρια».  Το συνολικό δε ποσό που κατέβαλαν τα ξένα χέρια στους κκ Μπόμπολα-Κούτρα-Τίμις, στα πατριωτάκια μας δηλαδή, για να αποκτήσουν κυριότητα του 95% των Μεταλλείων Κασσάνδρας ήταν $150 εκατ. συν το 19,9% των μετοχών της που εκτιμήθηκε σε $178 εκατ. Συνολικό ποσό $150+$178=$ 328 εκατ. ή περίπου 260 εκατ. ευρώ!  Βάζεις 6 μύρια €, και βγάζεις 260 μύρια € συν το 5% των μετοχών!!!!  Καλή μπίζνα, δεν λέμε… Έχουμε επίσης το Ελληνικό, όπου δεν πρόλαβε να το αγοράσει ο όμιλος Λάτση και «πλάκωσαν» οι Άραβες και μάλιστα ο πλουσιότερος Σαουδάραβας.  Και η δική μας απορία είναι, γιατί ο πλουσιότερος Σαουδάραβας δεν ενδιαφέρθηκε εξ αρχής για το Ελληνικό, όπως και πολλοί άλλοι και ενδιαφέρεται τώρα που αγοράστηκε από την εν λόγω εταιρεία «τσάμπα;  Γιατί να μην πουλήσει το δημόσιο στις τιμές που έπρεπε, να μην γίνονται διαγωνισμοί με πολλές εταιρείες και τελικά να «κονομάνε» μόνον κάποιοι ιδιώτες;  Άλλο ένα θαύμα στην Ελλάδα των Σαμαρά-Βενιζέλου.

Και φυσικά οι δύο αυτές περιπτώσεις είναι σταγόνες στον ωκεανό. Θέλετε και άλλες παπαρδέλες της συγκυβέρνησης;  Ποιες να πρωτοαναφέρουμε, είναι τόσες πολλές… Ο Σαμαράς, που «όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει», θα αλλάξει μέχρι και το Σύνταγμα!!!  Και τι θα κάνει;  Θα αλλάξει, μεταξύ άλλων, τον νόμο περί ευθύνης υπουργών γιατί δεν ανέχεται την κατάσταση αυτή!!!! Αυτό θα πει να είσαι δίκαιος, σεμνός, άτεγκτος με τα φαινόμενα διαφθοράς…  Μεγάλε Αντώνη!!!! Αλλά, εμάς που μας τρώνε οι απορίες, πανάθεμα μας, θα ρωτήσουμε:  Τότε γιατί κάθε τρεις και λίγο ψηφίζει ή προσπαθεί να ψηφίσει η κυβέρνηση νόμους που περιέχουν διατάξεις που παρέχουν ποινική αμνηστία σε όσους έχουν παρανομήσει; Από δωροδοκίες μέχρι ότι άλλο θέλεις!!!  Απλό…  Γιατί η αλλαγή του Συντάγματος θα γίνει «κάποτε» και να το λες είναι τσάμπα, ενώ οι νόμοι ψηφίζονται τώρα που πρέπει για να μην «κυνηγήσει» η δικαιοσύνη τα «παλληκάρια» τους… Τόσο έντιμοι είναι!!!

Τώρα με τον κ. Βενιζέλο και τα όσα γραφικά δηλώνει κάθε τόσο ο γίγαντας αυτός της πολιτικής δεν θα ασχοληθούμε καθόλου.  Εμείς τιμάμε τους «νεκρούς» μας… Τους πολιτικά «νεκρούς» εννοούμε στην συγκεκριμένη περίπτωση, οπότε από εμάς έχουν το ελεύθερο να λένε ότι θέλουν… Αλλά δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε ασχολίαστο το πρώτο τηλεοπτικό διαφημιστικό της ΔΗΜΑΡ.  Πετύχαμε, λέει το σποτ, μέρος του πλεονάσματος να επιστρέφεται στην κοινωνία, και παράλληλα δείχνουν ένα πίνακα με την στήλη της «κοινωνικής μέριμνας» να είναι στο 70%!!! Καλά εκεί στην ΔΗΜΑΡ, πέρα από το έχουν κολλήσει από το ΠΑΣΟΚ ότι είναι και αυτοί σωτήρες της χώρας, δεν τους είπε κανένας, ότι δεν επιστράφηκε το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος αλλά μόλις το 17% περίπου!!!

Και κλείνουμε με ένα μεγάλο ερώτημα: Ο Ελληνικός λαός θα συνεχίσει να «τρώει» τις παπαρδέλες των πολιτικάντηδων, χωρίς να χορταίνει αλλά πεινώντας όλο και περισσότερο; Πως θα ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές; Όπως και στην Eurovision, που η ψήφος των Ελλήνων είχε διπλή ερμηνεία; Δηλαδή ψηφίζοντας Κοντσίτα τι ψήφισε ο λαός μας; Απλά κάτι το «τρελό» ή κάποια με μούσια και …..  Φωνή εννοούμε… για να μην παρεξηγηθούμε…Ε;

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.