Το κλουβί με τις τρελές!


3343 5b87 500

Μιλώντας στο ραδιόφωνο, ο βουλευτής του Συ.Ριζ.Α.  Γιώργος Σταθάκης προσπάθησε να διασκεδάσει τις αντιδράσεις που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις Γλέζου για τα περί εσωτερικού δανεισμού, χωρίς βέβαια να προσδιορίσει που θα βρεθούν τα ίδια κεφάλαια για τη θρυλούμενη παραγωγική ανασυγκρότηση που σχεδιάζει το επιτελείο της Κουμουνδούρου.

Με την ευκαιρία, χαρακτήρισε αδύνατη την επιστροφή στην πρότερη κατάσταση όσον αφορά στο θέμα του επιπέδου των μισθών και των ημερομισθίων, διευκρινίζοντας ότι «η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα γίνει άμεσα και θα αφορά μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι το σύνολο των εργαζομένων».

Τι ακριβώς εννοεί ο… ποιητής, δηλαδή αν θα ισχύσει τελικά ο κατώτατος μισθός των 751 ευρώ ή όχι, είναι μια ερώτηση που παραπέμπεται στις ελληνικές προεκλογικές καλένδες: Ασφαλώς πολλοί από αυτούς που έχουν καταφέρει να μη χάσουν την εργασία τους την τελευταία τετραετία, έχουν δει τους μισθούς τους να συρρικνώνονται δραματικά με πρόσχημα την κρίση ή εξ αιτίας αυτής.

Άστραψε και βρόντηξε ο Δημήτρης Στρατούλης, όταν άκουσε τα  καθέκαστα κι έτρεξε σε άλλο ραδιοφωνικό σταθμό, για να επαναφέρει τη διασαλεμένη τάξη πραγμάτων, τονίζοντας ότι πρέπει να αποκατασταθεί για όλους ο κατώτατος μισθός ώστε να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία και για να έχουν αγοραστική δύναμη οι εργαζόμενοι, καθώς ο Δημήτρης Στρατούλης δεν έχει καταλάβει τίποτα απ’ ό,τι συμβαίνει γύρω του κι επιμένει να πιστεύει ότι η ανάπτυξη θα έλθει με τον ίδιο τρόπο που χάθηκε, δηλαδή με την αύξηση της κατανάλωσης εισαγόμενων προϊόντων!

Δεν έχασε την ευκαιρία και η κυρία που μας κάνει καθημερινά να γελάμε, υποδυόμενη την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κι έσπευσε να εκμεταλλευθεί το ζήτημα για να πάρει αποστομωτική απάντηση από την Κουμουνδούρου με δελτίο Τύπου: «Η ανεπίδεκτη μαθήσεως εκπρόσωπος της ΝΔ για άλλη μια φορά πιάνεται αδιάβαστη και μετέρχεται μεθόδους μονταζιέρας. Κύρια εκπρόσωπε, καταλάβετε επιτέλους πως με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ο κατώτατος μισθός θα επανέλθει στα προ του μνημονίου επίπεδα. Άντε γειά και ραντεβού στις κάλπες.»

Εσύ διαβάζεις τις δηλώσεις του Σταθάκη και απορείς. Διαβάζεις μετά και τις δηλώσεις του Στρατούλη και σε πιάνει μια θλίψη στα όρια της κατάθλιψης. Τέλος διαβάζεις και ξαναδιαβάζεις το δελτίου Τύπου και καταλήγεις σε ασφαλές συμπέρασμα: Αυτή δεν είναι Πολιτική Γραμματεία, αυτό είναι το κλουβί με τις τρελές!

My Pillow Book

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.