Όλοι οι καλοί χωράνε;


Γράφει ο Δημήτρης Μηλάκας

Περί ποιών «καλών» ο λόγος; Και πού όλοι αυτοί οι κάλλιστοι προορίζονται να χωρέσουν; Μας το εξήγησε την Κυριακή στη συνέντευξή του στο Εθνος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (και αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, για να μη ξεχνιόμαστε ) Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ποιοι είναι οι «καλοί»; Αυτοί τους οποίους ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε: Ο Κώστας Σημίτης και  ο Γ. Παπανδρέου κατ αρχήν. Επίσης η πρόσκληση είναι ανοιχτή και για τους Αλ. Παπαδόπουλο, Βάσω Παπανδρέου και Δ. Ρέππα. Φανταζόμαστε, επειδή με το 8% που εξασφάλισε για την ελιά ο Ευ. Βενιζέλος αισθάνεται άνετος, η πρόσκληση αφορά και άλλους, όπως για παράδειγμα την «άριστη» Αννα Διαμαντοπούλου, κάποιους κηπουρούς του Παπανδρέου, ακόμα και κάποιους που που «κιότεψαν» και αναζήτησαν πολιτική στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ.

Που θέλουν να χωρέσουν όλοι αυτοί; Η απάντηση θα μπορούσε να δοθεί και με τρεις λέξεις: «Στην πλάτη μας». Ωστόσο, αξίζει τον κόπο να πούμε δυο κουβέντες παραπάνω, καθώς το επόμενο διάστημα θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά.
Θα ακούσουμε πολλά για την ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία στην οποία εκτός από τα πρόσωπα που προαναφέραμε χωρά το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά, έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα της το Ποτάμι. Επίσης, και η ΔΗΜΑΡ πια, χωράει παντού…

Τι θέλει να μας πει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος; Είναι προφανές: Υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που οδήγησαν τη χώρα στο σημείο που την οδήγησαν, οι πολιτικές δυνάμεις που έφεραν τα μνημόνια και εφαρμόζουν τις δανειακές συμβάσεις που τα συνοδεύουν, αυτοί που οδήγησαν τεράστια τμήματα της ελληνικής κοινωνίας στην καταστροφή, είναι οι πλέον κατάλληλοι για να την οδηγήσουν και στην επόμενη μέρα.

Ο Ευ. Βενιζέλος, προφανώς δεν είναι αφελής. Γνωρίζει πως η ιστορία έχει γραφτεί. Ξέρει, λοιπόν, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη «σοσιαλιστική» του ταυτότητα έχοντας υλοποιήσει απάνθρωπες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Παρ όλα αυτά, ως γνήσιος πολιτικάντης, υποτιμά την νοημοσύνη του κόσμου και θεωρεί δυνατό το πολιτικό ξέπλυμα  του χώρου μέσα από ένα νέο πακετάρισμα στο οποίο θα συμπεριληφθούν παλιές προσωπικότητες (Σημίτης Παπανδρέου κλπ) και νέοι «αστέρες» όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Πες- πες, θεωρεί ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κάτι μπορούμε να τσιμπήσουμε, το οποίο θα το τοποθετήσουμε στο τραπέζι των συνεργασιών. Με τη ΝΔ; Με το ΣΥΡΙΖΑ; Αδιάφορο. Αρκεί η συμμετοχή στη  μοιρασιά των οφίτσιων του γκουβέρνου.

…Αλλωστε, όλοι αυτοί οι «καλοί» και «άριστοι» δεν ξέρουν καμία άλλοι δουλειά να κάνουν. Πιστεύουν βαθύτατα, ότι γεννήθηκαν για να (μας) κυβερνούν. Τόσο…καλοί είναι.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Όλοι οι καλοί χωράνε;

  1. Ὁ/ἡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚ. γράφει:

    Πρόσκληση για την Γενική Συνέλευση Βρυκολάκων.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.