Δεν φταίνε οι παίχτες…


Γράφει ο Δημήτρης Μηλάκας

Ο πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό έστειλε στον πάγκο τον κορμό της κυβερνητικής του ομάδας και έβαλε μέσα άλλους να παίξουν μπάλα με στόχο να διαχειριστεί το παιχνίδι. Όχι να το κερδίσει…

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι αφελής. Γνωρίζει καλύτερα ίσως από τον καθ΄ ένα ότι δεν του έλειπε ένας Λοβέρδος ούτε μια Βούλτεψη για να κυβερνήσει καλύτερα. Γνωρίζει επίσης ότι όσο καλή κι αν είναι η μεταγραφή (από τη διεθνή των τραπεζών και το εκσυγχρονιστικό (πρώην) ΠΑΣΟΚ) Χαρδούβελη, ο… παίκτης δεν είναι δυνατό να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του.

Για  τον Κικίλια, τη Γκερέκου, τον Γιακουμάτο, τον Κουκοδήμο και τους υπόλοιπους ας μη μιλήσουμε καλύτερα…

Το πρόβλημα αυτής της νέας κυβερνητικής ομάδας, όπως και της προηγούμενης δεν βρίσκεται κατά κύριο λόγο στη σύνθεσή της. Βρίσκεται πάνω από όλα στον τρόπο του παιχνιδιού της. Το σύστημα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που έχει αποδεχτεί και παίζει η κυβερνητική ομάδα, μόνο ένα αποτέλεσμα μπορεί να φέρει για τον κόσμο, την ελληνική κοινωνία: την καταστροφή.

Είναι προφανές ότι ελάχιστη σημασία έχει αν ο υπουργός οικονομίας ονομάζεται Γιάννης ή Γκίκας από τη στιγμή που την πορεία της χώρας καθορίζουν οι εκθέσεις του ΔΝΤ (σαν αυτή που θα ανακοινωθεί σήμερα Τρίτη το απόγευμα), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και εν τέλει η Μέρκελ.

Ελάχιστη σημασία έχει αν στο υπουργείο Υγείας παίζει ο Άδωνης ή ο Μάκης, και με την Παιδεία ενασχολείται ο Λοβέρδος ή ο Αρβανιτόπουλος. Οι αποφάσεις για την διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα αυτών των δομών έχουν ληφθεί και όποιος βρεθεί στο κυβερνητικό σχήμα απλώς θα βάλει κι αυτός το λιθαράκι του για την ολοκλήρωση της καταστροφής.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός περί του ποδοσφαίρου ή της πολιτικής για να δει πως θα παιχτεί το παιχνίδι και να αρχίσει τα στοιχήματα για το πόσο καιρό μπορεί αυτή η ομάδα να μείνει στο γήπεδο: Μέχρι όλο το σχήμα να… ανεβεί στο επίπεδο της Γκερέκου, του Γιακουμάτου και του Αργύρη Ντινόπουλου…Τότε θα έρθει η ώρα της ανάληψης στα (πολιτικά) ουράνια…

το Ποντίκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.