Μια εθνική πολιτική και ένα σύγχρονο εθνικό όραμα για την Ελλάδα


Όραμα είναι μία ευγενική προσπάθεια που υπερβαίνει εποχές, ανθρώπους και συμφέροντα. Ένα υψηλό ιδεώδες.  Ένας ύψιστος και απόλυτα Ελληνικός στόχος, ένα υπερβατικό κοινό εγχείρημα που θα μπορέσει να μας καλέσει όλους,  να πολεμήσουμε μαζί για την επίτευξή του. Μία κοινωνικά ειρηνική πρωτοβουλία, που θα μπορέσει να μας εμπνεύσει, να δώσει νόημα σε όλες τις δυσκολίες της ζωής μας και να μας κάνει υπερήφανους που είμαστε Πολίτες, που είμαστε Έλληνες.

Κάθε κράτος με πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, διεθνείς και ηθικές απαιτήσεις για το ίδιο και τους πολίτες του, έχει βιοτική ανάγκη την αποσαφήνιση, θέσπιση και ενίσχυση ενός καθολικού και υψηλού στόχου.

Ενός απολύτως θετικού και δημιουργικού οράματος μιας και η υπέρβαση των δεινών (πάταξη της διαφθοράς ή διέξοδος από τη κρίση όπως ισχύει σήμερα) δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελέσει αυτοσκοπό μιας κοινότητας πολιτών, αλλά απλά το μέσο για την επίτευξη ενός μεγαλειώδους και ενωτικού εθνικού οράματος.

Η χώρα μας, με την τεράστια δυναμική και την παγκοσμίου βεληνεκούς ιστορία της, αξίζει ένα όραμα που θα την καθιστά πραγματική υπερδύναμη έτσι ώστε σε δεδομένους τομείς να μπορέσει μέχρι και να πρωτοστατήσει οικουμενικά.

Το Ίδρυμα Λεοντίδα, προτείνει μια τέτοια πιθανή μορφή για το αναγκαίο πλέον εθνικό μας όραμα και προτείνει να καταστήσουμε τη χώρα μας ως μια δημοκρατική μεγάλη δύναμη – να ξαναγίνουμε πρωτεύουσα της Δημοκρατίας. Με την πρωτοβουλία μας για την αναστήλωση της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα πανανθρώπινο σύμβολο ειρήνης και Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ένα σύμβολο που θα επιφέρει τουριστικά, οικονομικά, πολιτιστικά, αλλά κυρίως πολιτικά οφέλη για τη χώρα μας. Η Ελλάδα, με μια εθνική εκστρατεία που θα την αναδεικνύει ως εγγυήτρια δύναμη της Δημοκρατίας, με τη δημιουργία ενός Ακαδημαϊκού κέντρου Δημοκρατικών σπουδών και ενός Ιδρύματος παγκόσμιας μελέτης και προώθησης της Δημοκρατίας μπορεί να διεκδικήσει τον δικαιωματικά δικό της τίτλο ως «καρδιά της Δημοκρατίας».

Πολιτικά, κανείς δεν θα τολμούσε να επιτεθεί ή να λοιδορήσει τη χώρα μας (όπως συμβαίνει σήμερα) αν η Ελλάδα ήταν όντως στο μυαλό των πολιτών του κόσμου ως η ζωντανή καρδιά της Δημοκρατίας (και όχι απλά ως η ξεχασμένη γενέτειρά της..). Η αναστήλωση της Αγοράς θα ήταν το πρώτο βήμα για την ύψωση μιας δημοκρατικής υπερασπίδας γύρω από τη χώρα μας που θα στηριζόταν στη δύναμη της διεθνούς κοινής γνώμης και στην υποστήριξη των απανταχού θαυμαστών της Δημοκρατίας. Οραματιζόμαστε την Ελλάδα, μια Δημοκρατική μεγάλη δύναμη που αποστέλλει δημοκρατικούς αντιπροσώπους ως πολιτικές ειρηνευτικές δυνάμεις, μια Δημοκρατική μεγάλη δύναμη που συμβουλεύει χώρες που απελευθερώνονται και επιθυμούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις , μια Δημοκρατική μεγάλη δύναμη που έχει ρόλο και θέση στον διεθνή χάρτη ισχύος.

infognomonpolitics

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Μια εθνική πολιτική και ένα σύγχρονο εθνικό όραμα για την Ελλάδα

  1. Ὁ/ἡ Phoenix γράφει:

    Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ tolmima.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.