Πανικός το μεσημέρι στα διυλιστήρια Ασπροπύργου


Πανικός το μεσημέρι στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Μία περίεργη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στο χώρο των διυλιστηρίων των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στη φωτογραφία ντοκουμέντο που δημοσιεύει το e-reportaz.gr, διακρίνεται ο χώρος των διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο και πυκνοί μαύροι καπνοί οι οποίοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Η εικόνα είναι παρεμφερής με εκείνη της Μεγάλης Εβδομάδας όταν η εφημερίδα των συντακτών αοποκάλυψε πυρκαγιά στις εγκατστάσδεις των ΕΛ.ΠΕ η οποία όμως είχε αποσιωπηθεί.
Το e-reportaz.gr επικοινώνησε με την εταιρεία και η απάντηση ήταν ότι πρόκειται για ξερά χόρτα τα οποία έχουν αρπάξει φωτιά λίγα μόλις μέτρα από τα διυλιστήρια. Η πυρκαγιά φέρεται σύμφωνα με εκπροσώπους της Πυροσβεστικής να ξέσπασε στις 13:40 σε ξερά χόρτα λίγα μόλις μέτρα από το φράχτη των διυλιστηρίων. Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή τρία πυροσβεστικά οχήματα και ευτυχώς η φωτιά δεν πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.
Ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες που βρισκόταν στην περιοχή επισήμαιναν στο e-reportaz.gr, ότι «πολύ δύσκολα τόσο πυκνοί καπνοί θα προέρχονταν από ξερά χόρτα που έχουν αρπάξει φωτιά». Επίσης, όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν είδαν πυροσβεστικά οχήματα να σπεύδουν στο σημείο.
Από το φωτογραφικό ντοκουμέντο το οποίο έχει στη διάθεσή του το e-reportaz.gr, προκύπτει επίσης και κάτι ακόμη. Διακρίνεται ανάμεσα στους μαύρους καπνούς ένα από τα φουγάρα των διυλιστηρίων. Να σημειωθεί ότι κανονικά, τα ξερά χόρτα γύρω από τα διυλιστήρια, έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί. Ειδικά μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, όπου οι κίνδυνοι να ξεσπάσει πυρκαγιά είναι μεγάλοι.
Δείτε τη φωτογραφία ντοκουμέντο
Η πυρκαγιά που αποσιωπήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες περίπου και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Εβδομάδα, είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. Ωστόσο η πυρκαγιά αποσιωπήθηκε από το κοινό ενώ αρκετά ΜΜΕ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν ή δεν έπαιξαν σχεδόν καθόλου το θέμα

.

 

 

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.