Ένας Θόδωρος Karadayi(1)


γραφει ο αρίσταρχος

Η μαγκιά, το νταηλίκι, ο λαϊκός ήρωας!

karadayi

Κάνω δυό φορές αριστερό κλικ πάνω σ’ εκείνο το περίεργο εικονίδιο της γης με τις λουρίδες και την φράση Google earth. Σε λίγο εμφανίζεται η υδρόγειος (το σπίτι μας!) να αιωρείται στο μαύρο χάος με εξαίρεση τα ατέλειωτα άστρα σε διάφορους σχηματισμούς. Της δίνεις μια με κείνο το άσπρο χεράκι και κείνη υπάκουα αρχίζει την περιστροφή ανάλογα με τα γούστα σου.  Λες και είσαι ένας πιτσιρικάς Θεός με εξουσιοδότηση άνωθεν να κάνεις παιχνίδι. Την γυρνάς από δω , την γυρνάς από κει και (τη γη) της αλλάζεις τα φώτα. Ύστερα πάντα χωμένος σε μια, τις περισσότερες φορές περιστροφική, πολυθρόνα ρολλάρεις το οδοντωτό τροχουδάκι, στη μέση στο ποντικάκι, μπρος πίσω και αρχίζει το “ζουμάρισμα”.

Πας όπου θέλεις και “κατεβαίνεις” όπου σου γουστάρει. Όλος ο κόσμος της εικονικής πραγματικότητας, απλά ένα αντίγραφό του, διαθέσιμος σε μια οθόνη εκεί στο καβούκι σου, όπου και νάσαι. Πριν είκοσι χρόνια… όνειρα θερινής νυχτός! Σήμερα… δεδομένο. Ναι…

Έγινε το δεδομένο της ζωής μας, η τεχνολογία χωρίς εμφανές τσιπάρισμα περασμένη στο αίμα σου σαν όπιο. Μια ιντερνετίνη περασμένη στις συνήθειες του οργανισμού όπως η νικοτίνη. Ότι και νάναι βλέπεις, ακούς, αισθάνεσαι όλη την γειτονιά που λέγεται πλανήτης. Μαγεία!

Πάνω δεξιά υπάρχει το ανεμολόγιο. Από κάτω του η υψομετρική θέαση του πλανήτη και στο ενδιάμεσο ένα… κόκκινο ανθρωπάκι. Το τσιμπάς και το πας στην γειτονιά σου να το αφήσεις μπροστά στο σπίτι σου, ύστερα περιμένεις ελάχιστα. Μπρος σου φιγουράρει  το σπίτι σου! Και σε περιστροφή 360 μοίρες όλη η γειτονιά. Με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Αύριο η ερώτηση θα εισπράττει σαν απάντηση από την τότε νεολαία ένα “έ, και;” Σήμερα νιώθεις πως η τεχνολογία ξεπέρασε την ηλικία σου και συ αγωνίζεσαι να επιβιώσεις σ’ ένα παράταιρο με σένα κόσμο. Για αυτό και παίρνεις το μειδίαμα από το μιράκιο που του λες ”πέρνα μου στο κινητό τις μονάδες”. Τι θες να καταλάβει πως εσύ γέρασες; Πως η τεχνολογία είναι τόσο γρήγορη που θέλει μυαλά ανάλογα. Όμως το δικό σου δουλεύει με τις ταχύτητες των 80’s! Των 70’s! Των 90’s! Ο πρώτος υπολογιστής που αγόρασα  το 1982 ήταν ένας commodore 64 με χωρητικότητα 64Kb και μοναδική γλώσσα ανάμεσα σ’ αυτήν της μηχανής και έναν interpreter την γλώσσα basic!. Και σήμερα ένα φτηνό και απλό στικάκι έχει 16Gb! Ζήτω η τρέλα! Ποια τρέλα; Το είπα παραπάνω. Είμαστε παράταιροι. Ξεπερασμένοι και από τη ζωή και από τα νιάτα. Και μου φαίνεται τελείως ανάποδο ο ενεννηντατετράχρονος πολιτικός να σερφάρει στο  twitter ή στο facebook σε μια επαφή με το… μέλλον. Τι διάολο το seti είσαι;

Συνεχίζεται… με μια σελίδα τη φορά. Όπως εκεί στα 70’s; Χάσαμε το χρόνο πια…   t

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.