Ο ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ


εμιρηςΟΤΑΝ ΤΑ ΠΕΤΡΟΔΟΛΛΑΡΙΑ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΙΕΡΟΥΣ  ΠΟΛΕΜΟΥΣ , ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΙΕΡΩΝ ΤΟΠΩΝ  ΛΑΤΡΕΙΑΣ…

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

O Καταριανός ιμπεριαλισμός όπως και ο σαουδαραβικός, όπου δεν οργανώνει ισλαμοτακφιριστικές επαναστάσεις, οικοδομεί την ιμπεριαλιστική του αρχιτεκτονική μέσα από τις ευγενείς χορηγίες για την κατασκευή μουσουλμανικών τόπων λατρείας και πολιτιστικών κέντρων.

Ο φιλάνθρωπος εμίρης του Κατάρ, Cheick Tamim ben Hamad Al-Thani, φιλοδοξεί να αναγείρει το μεγαλύτερο τζαμί στην Ευρώπη και το τρίτο στον κόσμο μετά την Μέκκα και την Μεδίνα. Όλα αυτά τα ευχάριστα  στην πόλη της Βαρκελώνης που σημειολογικά θα παραπέμπει την ισλαμική περίοδο της Ανδαλουσίας.

Μετά την απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Καταλονία, οι μνημειακές αρένες του αγωνίσματος παραμένουν κλειστές από το 2011. Ο εμίρης που έχει ήδη δυεισδύσει στην τοπική κοινωνία με τις χορηγίες του στην ποδοσφαιρική ομάδα της  Barça μέσω του ιδρύματός του Κατάρ-Καταλονία, τώρα εξυφαίνει το μεγαλόπνοο σχέδιο της εξαγοράς των αρένων και του περιβάλλοντος χώρου των  10 000 m2 για την υλοποίηση του μςγαλύτερου ισλαμικού τεμένους στην Ευρώπη.

Ήδη οι εφημερίδες El Païs , El Mundo και Publico δημοσιεύουν από χθες ότι ο εμίρης διατίθεται να προσφέρει 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να επιτελέσει τον θεάρεστο σκοπό του. Πέρα από το 40. 000 θέσεων τζαμί μετά του 300 μ. ύψους μιναρέ του, το μεγαλόπνοο σχέδιο προβλέπει την ίδρυση κορανικού σχολείου για περίπου 300 φοιτητές, μια αίθουσα διαλέξεων , ένα μουσείο ισλαμικής τέχνης και ιστορίας, ένα κέντρο ερευνών υπό την επωνυμία Al Andalus , μια βιβλιοθήκη, μια αίθουσα γαμηλίων τελετών , ένα εστιατόριο προφανώς χαλάλ και ένα εμπορικό κέντρο για τη διασκέδαση των εντυπώσεων. Για να περάσει πιο εύκολα το σχέδιο της πολιτισμικής διείσδυσης στη Βαρκελώνη που παρά τους 500 000 μουσουλμάνους γηγενείς κατοίκους της δεν διαθέτει τζαμί, ο δημοκράτης εμίρης ανήγγειλε μέσω του Mowafak Kanfach στην El Païs, ότι θα χτίσει και μια καθολική εκκλησία 200 θέσεων κοντά στο τέμενος.

εμιρης2

 

 

 

 

 

τα κτίρια των αρένων που θα αναμορφωθούν σε ισλαμικό τέμενος

εμιρης3

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι οι αρένες των ταυρομαχιών ανήκουν στην οικογένεια   Balaña που έχει κάνει δεκτή την προσφορά του τιμήματος αλλά εκκρεμεί η άδεια της Νομαρχίας. Η El Periodico δημοσιεύει δήλωση του δημάρχου της πόλης,  Xavier Trias ότι δεν έχει δεχτεί κανένα αίτημα για οικοδόμηση τζαμιού στις αρχαίες αρένες.

dimpenews.com

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.