Γυναίκα – αράχνη «συνεργάτης» επιχειρηματιών, παρουσιαστών και της εκκλησίας !


 

Μάστιγα η βία κατά των γυναικών στην Ελλάδα - Η σιωπή που δεν σπάει!Στα δίχτυα της αστυνομίας έπεσε η γυναίκα – αράχνη που είχε εξαπατήσει δεκάδες ηλικιωμένους και άπορους στη Βόρεια Ελλάδα. Η γοητευτική ξανθιά, πάντα κομψά ντυμένη, εμφανιζόταν στα θύματά της άλλοτε ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ίδιου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, κάποιες φορές ως εκπρόσωπος φιλανθρωπικών οργανώσεων, ακόμη και ως απεσταλμένη πασίγνωστου τηλεοπτικού δημοσιογράφου αλλά καιεπιφανούς επιχειρηματία της χώρας, και με διάφορα τεχνάσματα κατάφερνε να τους αποσπάσει χρήματα και κοσμήματα. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 34 περιπτώσεις εξαπάτησης.

Ειδικότερα η κατηγορούμενη μετέβαινε σε τακτά χρονιά διαστήματα από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας, εντόπιζε στο δρόμο τα θύματά της, κυρίως ηλικιωμένους, και τους ακολουθούσε μέχρι την οικία τους. Περίμενε λίγη ώρα μέχρι να σιγουρευτεί ότι βρίσκονταν μόνοι τους στο σπίτι και κατόπιν χτυπούσε το κουδούνι.

Έκλεβε μέχρι και σταυρούς βάπτισης

Σε αρκετές περιπτώσεις η κατηγορούμενη προφασιζόταν ότι ήταν εκπρόσωπος του Οικονομικού Πατριαρχείου και ότι επρόκειτο να δοθούν στα θύματά της χρηματικά ποσά 6.000 ευρώ, θα έπρεπε όμως εκείνοι να της καταβάλλουν για παράβολα διάφορα χρηματικά ποσά, συνήθως 300 ευρώ για έξοδα φακέλου ή τιμαλφή. Μάλιστα δεδομένου ότι οι αποδέκτες της οικονομικής ενίσχυσης θα έπρεπε να είναι χριστιανοί, ζητούσε από εκείνους να της το αποδείξουν, επιδεικνύοντας τους σταυρούς ή άλλα σύμβολα της Ορθοδοξίας. Στις περιπτώσεις που τα θύματά της πείθονταν από τα λεγόμενά της, λάμβανε τα χρήματα και τους σταυρούς και αποχωρούσε υποσχόμενη ότι θα τους βοηθήσει οικονομικά, ενώ σε άλλες που διέκρινε ότι διατηρούσαν επιφυλάξεις, τα αφαιρούσε με ξαφνικές κινήσεις και αποχωρούσε βιαστικά.

Σύμφωνα με το στοιχεία της αστυνομίας, η κατηγορούμενη ζητούσε από τους παθόντες να της επιδείξουν χαρτονομίσματα των 50 ευρώ προκειμένου να ελέγξει αν οι αριθμοί τους έχουν κληρωθεί σε υποτιθέμενες κληρώσεις. Μόλις έπαιρνε τα χαρτονομίσματα στα χέρια της, με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις τα αντικαθιστούσε με πλαστά.

Σε κάθε περίπτωση και για να πείσει τα θύματά της για την ακεραιότητα των όσων τους ανέφερε, τους έδινε τηλεφωνικές ταχυδρομικές επιταγές, στις οποίες ανέγραφε συνήθως το όνομα «ΛΙΛΙΑΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» και συμπλήρωνε το ποσό των 6.000 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι και η κατάθεση θύματος της γυναίκας – αράχνης, που υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη της παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Κωνσταντινούποληςαλλά και ως συνεργάτης των «Ιατρών Χωρίς Σύνορα» και καρκινοπαθής και προφασιζόμενη ότι η παθούσα επιλέχθηκε ως Κωνσταντινουπολίτισσα για να ενισχυθεί οικονομικά με το ποσό των 6.000 ευρώ, την έπεισε να της δώσει 300 ευρώ για έξοδα φακέλου, ενώ της παρέδωσε μία τηλεφωνική ταχυδρομική επιταγή των ΕΛ.ΤΑ. με συμπληρωμένα τα στοιχεία «ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΙΛΙΑΝ», προκειμένου το απόγευμα της ίδιας ημέρας κάποιος συνεργάτης της να της φέρει την οικονομική ενίσχυση στην οικία της.

Άλλη καταγγέλλουσα κατέθεσε, ότι η κατηγορούμενη της πήρε το ποσό των 230 ευρώ και κοσμήματα αξίας 500 ευρώ, λέγοντάς της ότι με τον τρόπο αυτό θα καλυπτόταν η ανατροφή και οι εξετάσεις υγείας ενός άπορου παιδιού, ενώ η ίδια θα κέρδιζε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.

Δήλωσε «εκπρόσωπος» του ομίλου Βαρδινογιάννη και «συνεργάτης» του δημοσιογράφου Γ. Αυτιά

Με όπλο την εκλεπτυσμένη εμφάνισή της, την ευγένεια και την πειθώ της, η γυναίκα – αράχνη κατάφερνε να γοητεύει και να εξαπατά τα θύματά της. Το ρεπερτόριό της ήταν μεγάλο. Εμφάνισε μέχρι και έγγραφο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, προφανώς πλαστό, δήλωνε εκπρόσωπος της οργάνωσης «Χαμόγελο του παιδιού», φιλανθρωπικών οργανώσεων, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ελλάδος, σωματείου ανήμπορων ηλικιωμένων, ενός συλλόγου Ελλήνων του εξωτερικού και της Πρόνοιας. Το θράσος της ήταν τόσο μεγάλο, που εμφανίστηκε ακόμη και ως εκπρόσωπος του ιδίου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του ομίλου και του ιδρύματος Βαρδινογιάννη, αλλά και συνεργάτης του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, χωρίς ασφαλώς οι άνθρωποι τους οποίους επικαλείτο να γνωρίζουν το οτιδήποτε.

Ωστόσο η δράση της γυναίκας – αράχνης τελείωσε άδοξα, καθώς η αστυνομία αξιοποίησε τις καταγγελίες που είχε και έφτασε στα ίχνη της, αφαιρώντας της τα πολυτελή βραχιόλια και περνώντας στα χέρια της τα «βραχιολάκια».

.
e-reportaz

e-reportaz

e-reportaz

e-reportaz

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.