“Σπάσιμο” της Β’ Αθηνών και πρόωρες εκλογές (το φθινόπωρο)


Δυο σημαντικές αποκαλύψεις κάνει η “Real News”, για το ενδεχόμενο να “σπάσει” η Β’ Αθηνών σε 4 επιμέρους περιφέρειες, και η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Ομίλου Χατζηνικολάου, στο Μέγαρο Μαξίμου ξεσκονίζουν ήδη ημερομηνίες για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2014, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει τα σενάρια για “αριστερή παρένθεση”.

Δηλαδή, για το ενδεχόμενο επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του φθινοπώρου, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλυση της Βουλής λόγω αδυναμίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε μετά τις κάλπες, και μέχρι την άνοιξη του 2015, το κόμμα της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υποχρεωθεί να συρθεί και πάλι σε πρόωρες εκλογές, από τη στιγμή που δεν θα είναι εφικτή η συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας 18ο εδρών.

Το σενάριο αυτό ακυρώνεται μονάχα στην περίπτωση κατά την οποία οι πρόωρες εκλογές του φθινοπώρου προκύψουν από την αδυναμία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στις σχετικές ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο, κάτι που θα σημαίνει ότι η Βουλή η οποία θα προκύψει, θα μπορεί να εκλέξει τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια με πλειοψηφία 151 εδρών, σε μια τρίτη ψηφοφορία.

Η δεύτερη αποκάλυψη της “Real News” έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να “σπάσει” η χαώδης Β’ Αθηνών σε τέσσερις επιμέρους εκλογικές περιφέρειες, Νότιο, Δυτικό, Βόρειο και Κεντρικό Τομέα, ένα ενδεχόμενο για το οποίο, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν ήδη συζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ysterografa.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.