«Βόμβα» 20 δισ. απειλεί την κυβέρνηση!!!


Εκκρεμούν δεκάδες προσφυγές στα δικαστήρια – Δεν υπάρχουν χρήματα για επιστροφές.

Με το «δάχτυλο στη σκανδάλη» βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο, καθώς μετά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για δικαστικούς και ενστόλους, υπάρχει

έντονη ανησυχία ότι οι δεκάδες προσφυγές που εκκρεμούν είναι ικανές να τραντάξουν συθέμελα τον προϋπολογισμό, σε περίπτωση φυσικά που χαρακτηριστούν αντισυνταγματικές.

Το Υπουργείο Οικονομικών ήδη τρέχει να βρει τρόπους που θα καλύψει τα λεφτά που πρέπει να δώσει σε δικαστικούς και ενστόλους – για αναδρομικά και επαναφορά αποδοχών – πόσο που γι’ αυτές τις δυο μόνο περιπτώσεις, αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Οι προσφυγές έχουν πέσει «βροχή» εδώ και χρόνια στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας και ξεπερνούν ακόμα και τις 30!  Ωστόσο, θεωρείται ότι το ένα τρίτο αυτών, αν κριθούν τα μέτρα αντισυνταγματικά, τότε θα δημιουργήσουν νέα τρύπα που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20 δισ. ευρώ!

Το οικονομικό επιτελείο ανησυχεί γιατί γνωρίζει ότι πολλά από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν κατ’ απαίτηση των δανειστών κινούνταν στο όριο ή και έξω από τις γραμμές του Συντάγματος. Αν λοιπόν, τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας κρίνουν τα περισσότερα μέτρα ως αντισυνταγματικά, εκτός από την αποκατάσταση μισθών, φόρων και άλλων επιπτώσεων, θα ανοίξουν το δρόμο και για μια συζήτηση για τη φύση του μνημονίου, που ίσως και να έχει στηριχθεί σε μέτρα εκτός του Συντάγματος. Όλοι καταλαβαίνουν φυσικά, τι σημαίνει αυτό.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.