Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί


Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΘΕΜΙΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ

Υπό κράτηση στην έδρα της υπηρεσίας καταπολέμησης διαφθοράς τέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος προσήλθε το πρωί να καταθέσει για την υπόθεση του σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δικαστική πηγή.

Ο κ. Σαρκοζί προσήλθε στις 8 το πρωί (τοπική ώρα) στο γραφείο της ανακριτικής αρχής στη Ναντέρ στο δυτικό Παρίσι την Τρίτη, ενώ τη Δευτέρα είχε περάσει από ανάκριση και ο δικηγόρος του.

Η υπηρεσία κατά της διαφθοράς της δικαστικής αστυνομίας έχει τη δυνατότητα να θέσει τον Νικολά Σαρκοζί υπό κράτηση και να τον ανακρίνει επί ένα 24ωρο, χρονικό διάστημα που μπορεί να ανανεωθεί άπαξ.

Ο συνήγορός του Τιερί Ερζόγκ τέθηκε χθες υπό κράτηση, όπως και δύο ανώτατοι δικαστικοί της γενικής εισαγγελίας του Εφετείου.

Οι δικαστικές Αρχές επιδιώκουν να εξακριβώσουν εάν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, με την υπόστήριξη του Τιερί Ερζόγκ, επεδίωξε να λάβει πληροφορίες από ανώτατο δικαστικό για έρευνα που αφορούσε το πρόσωπό του με αντάλλαγμα την εξασφάλιση υψηλού αξιώματος.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που άρχισε στις 26 Φεβρουαρίου, οι δικαστικές αρχές επιδιώκουν επίσης να εξακριβώσουν εάν ο Νικολά Σαρκοζί ενημερώθηκε παρανόμως για την τηλεφωνική του παρακολούθηση.

Η απόφαση για την κράτησή του αποτελεί ένα άνευ προηγουμένου βήμα κατά του γάλλου πρώην προέδρου, ενώ η εξέλιξη φαίνεται ότι θα αποτελέσει πλήγμα για τις προσπάθειες του Σαρκοζί να επανέλθει στον πολιτικό στίβο, διεκδικώντας την προεδρία το 2017.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.