Στέλνουν παιδιά σε στρατιωτικού τύπου κατασκηνώσεις για να τα σώσουν από τον εθισμό στο διαδίκτυο


κινα3Τουλάχιστον 250 ειδικές κατασκηνώσεις λειτουργούν στην Κίνα, όπου τα επίπεδα του παιδικού και εφηβικού εθισμού στο διαδίκτυο παρουσιάζουν τεράστια αύξηση.

«Οι γονείς μου δεν μου επέτρεπαν να βγω έξω και να παίξω» δήλωσε ένας έφηβος στο Reuters, εξηγώντας ότι σταδιακά περνούσε όλο και περισσότερη ώρα παίζοντας παιχνίδια στο ιντερνετ.

«Εθίστηκα στο παιχνίδι και οι βαθμοί μου στο σχολείο έπεφταν συνεχώς. Ωστόσο, εγώ ένιωθα μεγάλη ικανοποίηση όταν περνούσα στο επόμενο επίπεδο του παιχνιδιού», πρόσθεσε ο νεαρός Κινέζος, ο οποίος, όπως παραδέχθηκε έπαιζε ασταμάτητα επί τρεις ημέρες, με μία μόνο ώρα ύπνου.

Ένας από τους ειδικούς που προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά δήλωσε στο Reuters ότι τα περισσότερα συνήθως φτάνουν σε κακή φυσική κατάσταση. «Η εμμονή τους με το Διαδίκτυο έχει βλάψει την υγεία τους και καταλήγουν να χάνουν την ικανότητά τους να συμμετάσχουν σε μια φυσιολογική ζωή».

«Η εκπαίδευση και η ζωή σε ένα στρατιωτικό περιβάλλον τους κάνει πιο πειθαρχημένους και αποκαθιστά την ικανότητά τους να ζουν μια φυσιολογική ζωή», πρόσθεσε ο ίδιος.

κινα2

 

 

 

 

 

κινα1

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.