Xρυσοχοίδης εναντίον Βενιζέλου: Το ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα μια καρικατούρα χωρίς προοδευτική ταυτότητα


mihalis_6.png

Αρχηγική εμφάνιση έκανε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι παρακολούθημα κάποιας άλλης πολιτικής δύναμης ή συμπλήρωμα σε κυβέρνηση αλλά πρέπει να να καταστεί αυτοδύναμο πολιτικό κόμμα, διεκδικώντας τη θέση που του αρμόζει στο πολιτικό φάσμα της χώρας.

Σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο Newsit ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ρωτήθηκε για την εξεύρεση των 180 βουλευτών, που απαιτούνται για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και υπογράμμισε πως αυτοί οι βουλευτές πρέπει να διαμορφώσουν τη νέα πλειοψηφία, που θα αντανακλά τη νέα Ελλάδα και τη νέα Ελληνική ενότητα.

Αποσύνδεσε τη συγκεκριμένη “πολιτική άσκηση” από τη πιθανότητα πρόωρων εκλογών, αν και επεσήμανε πως ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Μολονότι, απέφυγε να υπεισέλθει στην ονοματολογία γύρω από τον νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης επέμεινε πως έχει σημασία το πρόσωπο και τόνισε πως δεν πρέπει να είναι ένας συνταξιούχος πολιτικός, ή ένα ουδέτερο πρόσωπο, αλλά να έχει ενεργό ρόλο στις απαιτούμενες αλλαγές.

Σε ερώτηση κατά πόσον προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοίδης σημείωσε πως τον ενδιαφέρουν οι αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στη χώρα και το μέλλον της παράταξης. Τόνισε, πάντως, με νόημα “μετά από τόσα χρόνια αισθάνομαι την υποχρέωση να την υπερασπιστώ ( παράταξη ) και να αναλάβω την ευθύνη για τα όποια λάθη έχουν γίνει αλλά και για το μέλλον της”.

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν δίστασε, μάλιστα, να χαρακτηρίσει το ΠΑΣΟΚ «καρικατούρα», καθώς, όπως είπε, δεν έχει μία διακριτή προοδευτική ταυτότητα, που να το καθιστά εκλόγιμο και επεσήμανε πως πριν από το όποιο θέμα ηγεσίας, το επικείμενο Συνέδριο θα πρέπει να ασχοληθεί με τις θέσεις του κόμματος και να αποσαφηνιστεί η ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα.
«Είμαστε η παράταξη του ριζοσπαστικού κέντρου, η προοδευτική Δημοκρατική παράταξης, η προοδευτική Αριστερά, που έχει μάθει να κάνει αλλαγές με κριτήριο το ριζοσπαστικό μέτρο, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πολιτική συμμαχιών του ΠΑΣΟΚ ο κ. Χρυσοχοίδης ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν έχει καμία ιδεολογικοπολιτική σχέση με τη ΝΔ, απλά συνυπάρχει σε κυβερνητικό επίπεδο, “επειδή αυτό ζήτησε ο ελληνικός λαός”, όπως είπε.
Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συμπράξει σε κυβερνητικό επίπεδο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν η Κουμουνδούρου λέει “Ναι” στο ευρώ και την Ευρώπη χωρίς επιφυλάξεις. Διεφώνησε και με τους εκπροσώπους της λαικής Δεξιάς, που, όπως είπε: “θέλουν να κυβερνούν τον τόπο μέσα από το κράτος, χωρίς να αλλάζουμε και να πειράζουμε τίποτα, αλοίμονο αν κυριαρχήσουν τέτοιες αντιλήψεις”.

Ερωτηθείς για το διαχωρισμό στο νέο Υπουργικό Συμβουλίο μεταξύ “μεταρρυθμιστών” και “λαικιστών” Υπουργών, ο κύριος Χρυσοχοίδης τόνισε χαρακτηριστικά: “ Ορισμένοι επιχειρούν να παραστήσουν τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, αλλά δε χρειάζεται κανείς πολίτης να έχει έναν imitation Συριζαίο, μπορεί να πάει κατευθείαν στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως όποιος λαικίζει, και επιχειρεί να πάει πίσω τη χώρα και να ανατρέψει ό,τι κάναμε κάνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό”. Επέμεινε, ωστόσο, πως οι απολύσεις δεν είναι δόγμα, αλλά οι παρεμβάσεις στο κράτος, που χρειάζονται πρέπει να γίνουν κατόπιν αξιολόγησης.

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τόνισε πως δεν θα γίνουν απολύσεις στις συγκοινωνίες, τουναντίον προκηρύσσονται θέσεις εργασίας για τεχνικούς και οδηγούς, ενώ ανεφέρθη και στο παράδειγμα της μείωσης της τιμής των εισιτηρίων. Αποκάλυψε, μάλιστα, για πρώτη φορά, πως έχει εξασφαλιστεί το κονδύλι, για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό από τον Ευαγγελισμό έως το Γαλάτσι, αλλά και για την επέκταση του προαστιακού από το Αεροδρόμιο έως το Λαύριο. Επανέλαβε, μάλιστα, πως εντός του 2015 θα έχουν ολοκληρωθεί τα εν εξελίξει έργα στους οδικούς άξονες της χώρας.

arouraios.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.