«Μικρή» ΔΕΗ, άλλη μία «μεγάλη» επικοινωνιακή γκάφα


bananiaΤο Μέγαρο Μαξίμου, συνεχίζει να διαχειρίζεται την κρίση της χώρας, ως στυγνός εφαρμοστής των απαιτήσεων των δανειστών.

Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση δίνει. Εν μέρει έτσι είναι. Γιατί όλα γίνονται βιαστικά, βίαια και στο πόδι.

Αν η ΝΔ χάσει στις εθνικές εκλογές με 10% από το ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι πρωτίστως γιατί δεν θα έχει επικοινωνήσει σωστά τις επιλογές της.

Τελευταίο παράδειγμα η υπόθεση της «Μικρής» ΔΕΗ. Χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς καμία κωδικοποίηση, επιχειρείται μέσα στο καλοκαίρι, άλλη μία βίαιη αλλαγή στη ζωή της χώρας. Είναι καλό; Είναι κακό; Κανείς δεν έχει καταλάβει.

Δίνουν το άλλοθι στους συνδικαλιστές, στο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ, στο ΚΚΕ και στον οποιοδήποτε να κεφαλαιοποιεί, όχι στη δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου, αλλά στην έλλειψη παντελούς επίσημης ενημέρωσης για τις μεγάλες αποφάσεις.

Αν το μήνυμα που πήρε η ΝΔ από τις εκλογές, είναι ότι οι πολίτες της Ελλάδας, είναι κάτοικοι μπανανίας, που ζουν μόνο από το Μουντιάλ τότε είναι συνυπεύθυνη για τις κοινωνικές αναταραχές που θα επιφέρει.

Είναι συνυπεύθυνη η ΝΔ, για το γεγονός ότι δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση, γιατί απλά εφαρμόζει χωρίς να ενημερώνει. Μεγάλη η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ-Ελιάς, να εξισορροπεί το κοινωνικό πρόσωπο αυτής της κυβέρνησης και να «διορθώνει» τις ακροδεξιές πολιτικές της ΝΔ. Αλλά για πόσο ακόμη;
Το ΠΑΣΟΚ, στην παρούσα φάση οφείλει να ενημερώσει τι ακριβώς συμβαίνει με τη ΔΕΗ. Οφείλει να διορθώσει το έλλειμα επικοινωνίας του Μαξίμου.
Το έλλειμμα επικοινωνίας, ενισχύει το αίσθημα της «κατευθυνόμενης» δημοκρατίας ή της μή δημοκρατίας.

Μία χώρα βυθισμένη στην ύφεση, την ανεργία και την ανέχεια, δεν κυβερνιέται άλλο με απειλές και επιτάξεις.

Γρηγόρης Σταματιάδης

http://www.tokentro.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.