Ραγδαίες εξελίξεις στη ΔΕΗ: Επιστράτευση των εργαζομένων ανακοίνωσε η Βούλτεψη


boultepsi

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της ΔΕΗ.

Μετά την άκαμπτη στάση των συνδικαλιστών της Επιχείρησης, οι οποίοι αντιδρώντας στα σχέδια πώλησης της κυβέρνησης συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους –παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου που έκρινε παράνομη την απεργία, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με δήλωση της ανακοίνωσε την επιστράτευση των εργαζομένων.

«Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους» αναφέρεται στη γραπτή δήλωση της κ. Βούλτεψη

Το είχε προαναγγείλει ο ΥΠΕΚΑ

Πάντως, την επιστράτευση είχε προαναγγείλει το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, δηλώνοντας πως, αν η απόφαση της δικαιοσύνης για τη ΔΕΗ δεν εφαρμοστεί, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η υποχρεωτική εφαρμογή αυτής της απόφασης.

«Είμαστε έτοιμοι για όλα, μπορώ να σας το διαβεβαιώσω», τόνισε ο κ. Μανιάτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ντινόπουλος

Στο ίδιο πλαίσιο είχε κινηθεί νωρίτερα και ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει αναγκαίο το μέτρο της επίταξης.

«Η εποχή που η κάθε συνδικαλιστική ηγεσία μπορούσε να συγκυβερνήσει παρήλθε. Όσοι πιστεύουν ότι θα συνεχιστεί αυτό κάνουν λάθος… Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού τάσσεται με την κυβέρνηση, είναι βαθιά γελασμένοι» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Είμαστε νόμιμη και εκλεγμένη κυβέρνηση, που έχει τη δεδηλωμένη. Έχει τελειώσει η εποχή που οι συνδικαλιστές κατέβαζαν τους διακόπτες όποτε ήθελαν (…) Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Το μέτρο της επίταξης δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά είναι αναγκαίο και η χώρα δεν μπορεί να κάνει πίσω» επισήμανε.

Άκαμπτη η ΓΕΝΟΠ

Στο μεταξύ, λίγο νωρίτερα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ είχε ανακοινώσει την απόφασή της να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της από τα ξημερώματα του Σαββάτου, παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ επέβαλε νέα μείωση της παραγόμενης θερμικής ισχύος, με αποτέλεσμα οι εκτός λειτουργίας θερμικές μονάδες (λιγνιτικές και Φυσικού Αερίου) να ανέρχονται πλέον σε 14 συνολικής ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η υδροηλεκτρικής ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου.

Φωτόπουλος: Σκίστε τα φύλλα πορείας

Λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση της επιστράτευσης, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος είχε καλέσει τους εργαζόμενους να σκίσουν τα φύλλα πορεία εάν φθάσουν στα χέρια τους.

«Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να πετάξουμε τα φύλλα πορείας και θα προτείνω στους εργαζομένους της ΔΕΗ να τα σκίσουμε γιατί χωρίς εμάς, γρανάζι δεν γυρνά», είπε ο κ. Φωτόπουλος, μιλώντας στον Alpha, υπογραμμίζοντας πως «χωρίς εμάς δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια».

Για να τονίσει την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων δε, έφερε ως παράδειγμα τον εαυτό του λέγοντας ότι «μετά από 29 χρόνια δουλειάς παίρνω 1.400 ευρώ».

crashonline.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.