ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΔΕΗ : ΟΤΑΝ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΣΤΗΡΙΖΕ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ TWITTER ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΣΤΕΙΟ ;


Η φωτογραφία είναι από έργο του Αγγελου Σπαρτάλη

Η φωτογραφία είναι από έργο του Αγγελου Σπαρτάλη

netakias

Επιστρέφουν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ μετά την επίδοση των ατομικών φύλλων επίταξης και ετοιμάζουν συλλαλητήρια την ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου για τη «μικρή» ΔΕΗ. Μετά από σχεδόν πέντε ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπου αποφασίστηκαν σε συντονισμό με τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οι νέες κινητοποιήσεις με τη μορφή συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τρίτη…. 

945484_10200167861988277_1601261389_nΠλέον η κατάσταση στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας ομαλοποιείται και αποκαθίσταται σταδιακά το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στους χώρους εργασίας, μετά την επίταξη.
Σύμφωνα με στοιχεία από τη ΔΕΗ, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ. Με τα δεδομένα αυτά η ζήτηση ρεύματος καλύπτεται πλήρως χωρίς να υπάρχει ανάγκη περικοπών.
Δείτε ένα από τα φύλλα πολιτικής κινητοποίησης που επιδόθηκε σε εργαζόμενο της ΔΕΗ στο νομό Ιωαννίνων

Υποχώρηση παρά τις προτάσεις για σκλήρυνση του αγώνα

Πάντως χθες ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος επιχείρησε να δώσει στίγμα της σκλήρυνσης του απεργιακού αγώνα, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος προσωπικά ότι θα σκίσει το φύλλο της επιστράτευσης.

Η διοίκηση της ΔΕΗ από την άλλη πλευρά αναμένει μετά την επίδοση των φύλλων πορείας οι εργαζόμενοι να προσέλθουν στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και μέχρι αύριο το πρωί να έχουν επανέλθει όλες οι μονάδες σε πλήρη λειτουργία.

Την ίδια ώρα, η απεργιακή επιτροπή της ΓΕΝΟΠ εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει εκτός συστήματος και άλλες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, ενώ στο «στόχαστρο» των απεργών ενδεχομένως να μπουν τα κέντρα διανομής ενέργειας που αποτελούν την καρδιά του συστήματος ηλεκτροδότησης.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας καταδικάζοντας κάθε ανέντιμη και αντιδημοκρατική τακτική» αναφέρει σε ανακοίνωση το Σωματείο Σπάρτακος της ΔΕΗ μετά το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. Το Σωματείο εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι χθες η ΓΕΝΟΠ έθεσε εκτός λειτουργίας μια ακόμα θερμική μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς στην Κοζάνη, με αποτέλεσμα οι εκτός λειτουργίας θερμικές μονάδες (λιγνιτικές και φυσικού αερίου) να ανέρχονται πλέον σε 14 από τις 21 στερώντας από το δίκτυο συνολική ισχύ περίπου 3.700 MW, ενώ η Υδροηλεκτρική ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου. Οι συνδικαλιστές φέρονται έτοιμοι να θέσουν εκτός λειτουργίας και νέα μονάδα του ΑΗΣ Λαυρίου.

Πάντως, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν προβλέπει προς το παρόν περικοπές ρεύματος λόγω της χαμηλής ζήτησης, καθώς το Σαββατοκύριακο η κατανάλωση είναι μικρότερη ενώ ευνοείται και από τις καλές καιρικές συνθήκες και τον αέρα που μειώνουν τη θερμοκρασία.

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.