Η συνωμοσία της ΕΛΣΤΑΤ- Γράφουν οι Ζωή Γεωργαντά και Νικόλας Λογοθέτης


Η συνωμοσία της ΕΛΣΤΑΤ- Γράφουν οι Ζωή Γεωργαντά και Νικόλας
Λογοθέτης

Μπλόκο της Δικαιοσύνης στο «κουκούλωμα» – Προκλητική ανακοίνωση Παπανδρέου…

Την ύστατη ώρα εμποδίστηκε η αρχειοθέτηση της υπόθεσης για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009. Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με βούλευμα διατάσσει την περαιτέρω διερεύνησή της, πηγαίνοντας «κόντρα» στις εισηγήσεις του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών αλλά και στην ειδική ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση, κυρία Ελένη Πεδιαδίτη. Με τον τρόπο αυτό αποφεύχθηκε το σκάνδαλο του «κουκουλώματος» της υπόθεσης –εξέλιξη που θα αμαύρωνε την εικόνα της Δικαιοσύνης στα μάτια των πολιτών–, γύρω από την οποία εξακολουθεί να περιδινείται το πολιτικό σύστημα. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, υπενθύμισε τη δέσμευση Σαμαρά για «μία Εξεταστική, του πώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο», ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, ζητώντας από τον Αντώνη Σαμαρά να τοποθετηθεί για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 οι καταγγελίες του πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ και καθηγήτριας Οικονομετρίας κυρίας Ζωής Γεωργαντά για «μαγείρεμα» των στατιστικών στοιχείων που φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009, με αποτέλεσμα η χώρα να καταφύγει στον μηχανισμό στήριξης, έπεσαν σαν βόμβα. «Κάποιοι ήθελαν να μας βάλουν στο ΔΝΤ», έλεγε τότε στα «Επίκαιρα» η κυρία Γεωργαντά, η οποία μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ. της Ανεξάρτητης Αρχής, ανάμεσά τους και ο πρώην αντιπρόεδρος της Αρχής Νικόλαος Λογοθέτης, αποπέμφθηκαν εν μια νυκτί.

«Το έλλειμμα το αυξήσαμε μόνοι μας προκειμένου να το εμφανίσουμε μεγαλύτερο από της Ιρλανδίας, μας το επέβαλαν κι εμείς το δεχτήκαμε», συμπλήρωνε η κυρία Γεωργαντά.

Η συνολική ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από το ψευδές χρέος και έλλειμμα του 2009, που πιστοποιήθηκαν από την παράνομα λειτουργούσα μονοπρόσωπη ΕΛΣΤΑΤ, «φθάνει το γιγαντιαίο ποσό των 167 δις ευρώ»- εκτίμηση λίαν συντηρητική- όπως αποκαλύπτουν τώρα με άρθρο τους στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ τα δύο πρώην μέλη της στατιστικής υπηρεσίας.

epikaira.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Η συνωμοσία της ΕΛΣΤΑΤ- Γράφουν οι Ζωή Γεωργαντά και Νικόλας Λογοθέτης

  1. Ὁ/ἡ Πυθία γράφει:

    Σε μια χώρα που πρέπει να περάσουν πάνω από 5-6 χρόνια για να καταλάβουν οι πολίτες τι συμβαίνει, περιμένεις προκοπή; Βέβαια, όχι όλοι οι πολίτες. Κάποιοι θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στον κόσμο τους.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.