Νέος διοικητικός χάρτης στην Αλβανία με τις ευλογίες των τσάμηδων και εις βάρος του ελληνισμού


Για μια ακόμη φορά ο Έντι Ράμα μας θυμίζει πως το τσάμικο ζήτημα περιλαμβάνετε στην ατζέντα του. Η επιτροπή για τη διοικητική εδαφική μεταρρύθμιση ενέκρινε το τελικό χάρτη των δήμων που δημιουργούνται και διαιρεί την Αλβανία σε 61 τοπικές μονάδες αντί 47 που μέχρι τώρα συζητιόταν, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που κατάθεσε το τσάμικο κόμμα PDIU που ήθελε ένα διοικητικό χάρτη τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ 60-70 διοικητικών μονάδων.

Το επιχείρημα των τσάμηδων που τελικά αποδέχθηκε η αλβανική κυβέρνηση είναι να ισχυροποιηθεί η ” περιοχή της Τσαμουριάς που βρίσκεται στο αλβανικό κράτος και να αποδυναμωθεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα” .

Τις επόμενες μέρες η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να επανεξετάσει τις τελευταίες λεπτομέρειες μετά την προσθήκη των παραλλαγών. Η εγκεκριμένη έκδοση θα περάσει αρχικά για επανεξέταση από το Συμβούλιο των Υπουργών, ενώ στις 23 Ιουλίου η παραλλαγή με 61 τοπικές μονάδες θα περάσει στη Συνέλευση προς εξέταση.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το κόμμα των τσάμηδων PDIU, στις περασμένες εκλογές συντάχθηκε με το δημοκρατικό κόμμα του Μπερίσα, σε αντίθεση με το ΚΕΑΔ που στήριξε τον Ράμα. Αδικείται λοιπόν το ΚΕΑΔ και ευνοείτε το PDIU. Η μόνη λύση που απομένει στο ΚΕΑΔ όπως όλα δείχνουν είναι η αποχώρηση απ’ την κυβέρνηση
Πως διαιρείται η Εθνική Ελληνική Μειονότητα;;
Ξεχάστε την Χιμάρα που ξέραμε μέχρι σήμερα!

himara.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.