Η συμμαχία των τυφλών


Εικόνα Δεμένα Μάτια-1

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν με αυτοπεποίθηση χιλίων καρδιναλίων ότι γνωρίζουν με ακρίβεια κεραίας σε ποιο σημείο πάνω από την Ουκρανία πέταγε το Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών, πώς έπεσε, πού το βρήκε η ρουκέτα, ποιος του τη φύτεψε, από πού εκτοξεύτηκε, τι ρουκέτα ήταν, τρισδιάστατες γεωγραφικές μικροσυντεταγμένες από δορυφόρους, γόμωση πυρός, ημερομηνία κατασκευής, ημερομηνία λήξης, τη μαθηματική συνάρτηση της τροχιάς του βλήματος, τα πάντα. Όλα τα ξέρουν οι Αμερικανοί. Όλα τα βλέπουν οι Αμερικανοί. Μέχρι τι βρακί φορούσε η αεροσυνοδός.

Κι εμείς το ξέρουμε ότι τα ξέρουν και τα βλέπουν. Σιγά τώρα…

Για το άλλο Μπόινγκ που χάθηκε, επίσης των Μαλαισιανών Αερογραμμών, οι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα. Για εκείνο, ούτε ρουκέτα, ούτε βρακί, τίποτε δεν είδαν, τίποτε δεν ξέρουν οι Αμερικανοί, μαύρ’ είν’ η νύχτα στα βουνά, μαύρη και στα λαγκάδια, είχαν πάει εκείνο το μυστήριο βράδυ οι δορυφόροι τους για συντήρηση. Και το ψάχνουν ακόμα τα συνεργεία το έρμο το κουφάρι του στα τυφλά. Κάπου, λέει, στις νότιες θάλασσες της Ωκεανίας. Τρέχα γύρευε… Αν το γυρεύει πια κανείς.

Ένας δυστυχισμένος πατέρας από την Ολλανδία έγραψε γράμμα στον Πούτιν για την κόρη του, που χάθηκε στο πρόσφατο από τα δύο Μπόινγκ. Και κατηγορεί ο χαροκαμένος τους Ρώσους αυτονομιστές.

Από τη μια, δικαιολογημένος αυτός ο πατέρας –ένας τέτοιος πόνος τυφλώνει τον άνθρωπο.

Από την άλλη…

Από την άλλη, ποτέ στην Ιστορία όσο στις μέρες μας δεν έβρισκαν οι ισχυροί τόσους και τόσο εύκολους συμμάχους ανάμεσα στα θύματά τους. Οι ισχυροί, που βλέπουν τα πάντα, βρίσκουν σήμερα τους συμμάχους τους ανάμεσα στα θύματα τους, που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους.

Γι αυτό, φυσικά, και οι ισχυροί φροντίζουν να τυφλώνουν τα θύματά τους.

Μην πάτε μακριά…

sotosblog

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.