Με τις ευλογίες Παπουλια πνίγηκε η Δημοκρατία


Γράφει η Μιχαλού

Το ακούσαμε και αυτό, να λέει δηλαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας μας ότι δεν έχουμε Δημοκρατία…

Μάλιστα αυτό δήλωσε χθες, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την υποτίθεται αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας. «Η κρίση έφερε …υποχώρηση της δημοκρατίας» προσθέτοντας πως αυτή είναι η «δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας».

Θα μας τρελάνει. Θα φάμε τις κοτσίδες μας ρε παιδιά. Όταν λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι υποχώρησε η δημοκρατία το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει είναι να παραιτηθεί!!!

Παρά ταύτα το ανέλυσε κιόλας ο άνθρωπος κάνοντας λόγο και για την ποιότητα του κοινοβουλευτισμού, της αντιπαράθεσης μεταξύ κομμάτων, του πολιτικού διαλόγου, του τρόπου λήψης των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας, η οποία επισήμανε ότι «τραυματίστηκε βαρύτατα…»

Και τα λέει αυτά όταν προΐσταται και υπογράφει σωρηδόν αντισυνταγματικούς νόμους και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κάνοντας ότι μπορεί και αυτός για την κατάλυση της Δημοκρατίας!!!

Χάθηκε το μέτρο. Η Δημοκρατία όντως στραγγαλίστηκε. Βιάζεται κατ’ εξακολούθηση από τους 300 της Βουλής  με τις ευλογίες βέβαια του Προέδρου. Ζούμε στους ρυθμούς του κεφαλαίου, των δανειστών, της μίζας.

Αλλά το πιο τρομερό είναι να το ακούς αυτό από τα χείλια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ναι μεν μας το λέει, αλλά δεν κάνει και τίποτα για να το αλλάξει καθήμενος στην θέση του, με την δικαιολογία ότι, δεν ήθελε να προκαλέσει πολιτική κρίση…Απλά προτίμησε να συμβάλει στην πτώση της!!!

το Ποντίκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.