Ευτυχώς δεν γίναμε Αργεντινή του @DEADWING1982


bandera_argentina-thumb-large

Aθώοι οι κατηγορούμενοι μαφιόζοι τσιφλικάδες για τον πυροβολισμό των μεταναστών στη Μανωλάδα,αλλά ευτυχώς που δεν γίναμε Αργεντινή. Στο αρχείο η υπόθεση στο Φαρμακονήσι που από μόνοι τους πνίγηκαν οι μετανάστες,αλλά ευτυχώς που δεν γίναμε Αργεντινή. Φεύγουν τα παιδιά σας μετανάστες αλλά ευτυχώς που δεν γίναμε Αργεντινή. Επιβολή νέων φόρων και εξαθλίωση εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών αλλά ευτυχώς που δεν γίναμε Αργεντινή. Εκατομμύρια ανέργων και γενιές που βλέπουν την ζωή να περνάει απο μπροστά τους χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι για να την καλυτερεύσουν αλλα ευτυχώς που δεν γίναμε Αργεντινή. Παρέλαση φασισμού στην πολιτική,τις πρακτικές,την καθημερινότητα,τη νοοτροπία των Ελλήνων αλλά ευτυχώς που δεν γίναμε Αργεντινή.

Η λίστα θα μπορούσε να συνεχίζεται επ’αόριστον. Αλλα η ουσία είναι μία: Στην ελληνική αστική ”δημοκρατία” του 2014,το αποτέλεσμα μετράει. Όχι το αποτέλεσμα το πραγματικό αλλά αυτό που βολεύει αυτούς που το παρουσιάζουν όπως θέλουν εκείνοι και σε πείθουν για την αναγκαιότητα του εύκολα. Έτσι μας δίδαξαν,μέχρι εκεί μας έμαθαν να ”μετράμε”,έτσι,χωρίς περαιτέρω σκέψη,ανάλυση,διεισδυτική ματιά. Μονόπλευρα,κουτοπόνηρα,φοβισμένα,τσαπατσούλικα,κακόμοιρα. Ας πούμε,βλέποντας την πολύπαθη Αργεντινή,”ευτυχώς,υπάρχουν και χειρότερα” και τα χειρότερα σπάνε τόση μα τόση πλάκα με μας.

 

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.