Ανεγκέφαλοι Έλληνες…


Όπου δείτε στο κείμενο το «@ #» να ξέρετε ότι σημαίνει «ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ». Αυτό έγινε για να μην είναι πολύ μεγάλο το κείμενο!

1) Διαβάζω σε μία σελίδα ειδήσεων στο διαδίκτυο:

Στην Αγγλία και στην Γαλλία οι εργοδότες έχουν να έχουν σοβαρό πρόβλημα με τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις. Μάλιστα κάποιες εποχιακές δεν μπορούν να ανοίξουν καν, επειδή δεν πηγαίνει κανένας να ζητήσει δουλειά, παρά την τεράστια ανεργία που υπάρχει ΚΑΙ εκεί @ #.

Ποιος είναι ο λόγος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: οι μισθοί είναι τόσο χαμηλοί ώστε πολλοί δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι να μείνουν. Και σαν λύση βρήκαν να κοιμούνται στα γραφεία τους!!!

2) Διαβάζω σε άλλη σελίδα ότι μια «αξιόπιστη» (εδώ γελάνε @ #) έρευνα μας κατατάσσει ΠΡΩΤΟΥΣ σε επικινδυνότητα για χρεοκοπία. Ξεπερνάμε ακόμα και την Βραζιλία, την Βενεζουέλα και τις άλλες καταχρεωμένες χώρες της λατινικής Αμερικής @ #.

3) Ένας φίλος που δουλεύει στην Σουηδία (υποθέτω ότι γνωρίζετε το παραμύθι με τις πλούσιες σκανδιναβικές χώρες @ #) μου είπε ότι σιγά-σιγά εμφανίζονται εκεί φαινόμενα που γνώρισε στην Ελλάδα προ κρίσεως. Επομένως σε μερικά χρόνια θα ακούμε για υπερχρεωμένη Σουηδία που θα πρέπει να την ελέγχει το ΔΝΤ.

Βγάζετε κανένα συμπέρασμα από όλα αυτά ώ @ #;

Προσωπικά συμπεραίνω τα εξής:

α) Η οικονομική «κρίση» είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα που οι «έχοντες και κατέχοντες» το φυτεύουν εκεί όπου αποφασίζουν ότι πρέπει να θερίσουν χωρίς να σπείρουν.

β) Οι οικονομικά προβληματικές  Αγγλία και Γαλλία (προφανώς είναι και η Γερμανία μέσα) έρχονται να μας σώσουν και να ανορθώσουν την οικονομία μας (άλλο ανέκδοτο για να γελάσετε @ #) δίνοντάς μας δάνεια με τοκογλυφικούς όρους @ #.

γ) Οι εργαζόμενοι εκεί είναι παντελώς εξαθλιωμένοι (προφανώς μία μικρή προνομιούχος μερίδα δεν θα είναι) και μάλιστα σε βαθμό πολύ χειρότερο από ότι στο Ελλαντιστάν @ #.

δ) Παρά τις ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ για έξοδο από την κρίση (ε, ας λέμε καμιά φορά τα πράγματα με το όνομά τους) που σας λένε οι κυβερνήσεις που ψηφίζετε @ #, και τα (ωχ θα πεθάνω από τα γέλια) «ανεξάρτητα και αξιόπιστα» ΜΜΕ που σας ταΐζουν κουτόχορτο @ #, το Παγκόσμιο Οικονομικό Σύστημα μας επιφυλάσσει πολλά ακόμα χρόνια οικονομικής εξαθλίωσης, ώ @ #.

Πάω ότι στοίχημα  θέλετε: σε λίγο οι «ειδικοί» θα αρχίσουν να επικαλούνται τέτοιου είδους «αξιόπιστες» οικονομικές έρευνες πριν μας κάτσουν στο νέο οικονομικό παλούκι, ώ @ #. Ταυτόχρονα, στην τηλεόραση  θα βγαίνουν ΑΘΛΙΑ όντα (που θα ανήκουν σε κάποιο ΑΘΛΙΟ κόμμα) και θα φωνάζουν με ιερή αγανάκτηση: «Να πάρουμε μέτρα για να μην γίνουμε σαν την Αργεντινή και πεινάσει ο κόσμος». Το ΑΘΛΙΟ ον που το είπε αυτό, τελείως ξεδιάντροπα στην τηλεόραση πριν κάτι μήνες, ήταν γένους θηλυκού και δυστυχώς δεν συγκράτησα το όνομά του. Το χειρότερο όμως είναι ότι ως τυπικοί ανεγκέφαλοι θα τους πιστέψετε @ #.

Και θα ζείτε υποτελείς, σκυφτοί, σωστοί ραγιάδες, τρέμοντας από τον φόβο μήπως σας πάρουν από το στόμα το ξεροκόμματο που σας δίνουν, ώ @ #.

Ξεχνώντας αυτό που είπε ο Ρήγας Φεραίος: «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Προφανώς προτιμάτε το πρώτο, αφού έτσι κι αλλιώς στην φυλακή, εκτός από το να σε δέρνουν και να σε πηδάνε, σε ταΐζουν κιόλας…

Αλλά προφανώς τζάμπα πήγε η φαιά ουσία που ξόδεψα, από το ελάχιστο και κακής ποιότητας απόθεμα που έχω, για να κάνω την ανάρτηση.

Κοροϊδάρες, έ κοροϊδάρες @ #!

Περὶ τοῦ/τῆς: aaatosmihalis

Έλλην ορθόδοξος, καθολικά διαμαρτυρόμενος, πάσχων εκ οξείας ανεγκεφαλίτιδος με σποραδικές κρίσεις εξυπνάδας.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.