ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε.


Δυνατό συμβολισμό παρουσιάζει η καταγωγή του νέου Προέδρου της Ε.Ε. που αναλαμβάνει καθήκοντα από 1 Νοεμβρίου. Η εκλογή του είναι καθοριστική καθώς υποσχέθηκε να δράσει αποφασιστικά στο ουκρανικό ζήτημα. Επ’ ευκαιρία της εκλογής του ο υπουργός εξωτερικών της Ουκρανίας Pavlo Klimkin δήλωσε ότι ” η εκλογή αυτή είναι η μεγαλύτερη κύρωση της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας”.hvhk

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Donald Tusk, διαδέχεται τον βέλγο   Hermann Van Rompuy στην Προεδρία του Ευρωπαικού Συμβουλίου . Εξελέγη από τους πρωθυπουργούς των     28 κρατών-μελών της Ε.Ε. στις 30/08/14.4479479_3_7073_donald-tusk-a-gauche-et-son-predecesseur_1075f215c901138199d080d61bcd71c6Για την αποφαστιστικότητα δράσης επί του ουκρανικού του νέου επικεφαλή της Ε.Ε. ίσως ευθύνονται και κάποιοι κληρονομικοί λόγοι. Ο συνονόματος παππούς του, Donald Tusk ο πρεσβύτερος, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Χίτλερ και υπηρέτησε στα τάγματα των ναζιστικών SS.

Αυτή η πληροφορία μαζί με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία είχαν διαδοθεί στα media κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών της Πολωνίας το 2005. Όταν τις εκλογές κέρδισε τελικά ο Lech Kaczynski ανασκεύασε τις κατηγορίες κατά του πολιτικού του αντιπάλου Tusk επιρρίπτοντας τις ευθύνες στο διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας Jacek Kursk .

Ωστόσο το θέμα είχε ήδη δημιουργήσει σκάνδαλο και είχε αποτελέσει το αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας η οποία είχε τότε επιβεβαιώσει τη στράτευση του Donald Tusk του πρεσβύτερου, στα ναζιστικά τιμωρητικά τάγματα . Από αρχές Σεπτέμβρη, ρωσικά , ουκρανικά αλλά και τσεχικά μέσα επανέρχονται στο ζήτημα λόγω της εκλογής του Tusk στην προεδρία της Ε.Ε. (ridus/ukrnews κ.ά)

dimpenews

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε.

  1. Ὁ/ἡ keymangreek γράφει:

    τοῦ νέου ἐπὶ κεφαλῆς (ἢ ἐπικεφαλῆς, ἂν προτιμᾶτε)…

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.