Το καμίνι της ιστορίας


γραφει ο αρισταρχος

“Εύχομαι ο κόσμος να μη το μετανιώσει!” Γ.Ράλλης 1981

benny“Έρχομαι από το καμίνι της ιστορίας! ” Τάδε έφη Ευάγγελος Βενιζέλος, και μάλιστα ποιητικά, στην συνέντευξη στο Βελλίδιο. Και φυσικά εννοεί το “θεαματικό”, όπως το χαρακτήρισε, ΠΑΣΟΚ. Είκοσι χρόνια διακυβέρνησης ήταν αυτά με θεαματικές διακυμάνσεις και αλλαγές αρχηγών και στελεχών. Αν πιστέψουμε την KONTRA NEWS της Κυριακής το 1980 το δημόσιο έλλειμμα ήταν στα 8δις και με τα χρόνια του πράσινου γίγαντα έφτασε σήμερα στα 360 τόσα δις!

Είναι δυνατόν ένα σοσιαλιστικό κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ να κυβερνάται επιλεκτικά αλά καρτ; Δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη για ότι συμβαίνει στο κυβερνάν; Οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου αν και συλλογικές αποδίδουν ευθύνη μονάχα στα αρμόδια υπουργεία; Δηλαδή ο υπουργός πολιτισμού βάζει υπογραφή σε οικονομικά θέματα έτσι για την ιστορία; Ευθύνη μηδέν; Έτσι μας ήρθαν παρθενογέννητοι και Σαμαράς και Βενιζέλος;

Αυτά τα φούμαρα σε καμιά Αφρικάνικη φυλή.  Νέα Δημοκρατία και όσιο ΠΑΣΟΚ (μια και αίρει  ωσάν αμνός του Θεού τας αμαρτίας του κόσμου) από το 1980 είναι καθ’ ολοκληρία υπεύθυνα για το χάλι όχι μονάχα της οικονομίας αλλά και το δημόσιο κατάντημα.

Τα έκαναν όλα αποκαΐδια και τώρα το παίζουν αμνοί προς σφαγή με κορώνες Αρμαγεδώνα αν τυχόν και ψηφίσει ο κόσμος ΣΥΡΙΖΑ. Τι να θυμηθούμε από το 1981 την φράση του πιο τίμιου πολιτικού του αείμνηστου Γεωργίου Ράλλη μόλις πήρε τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ “Εύχομαι ο κόσμος να μη το μετανιώσει!”

Σαν πολύ deja vu μου φαίνεται.

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.