ΤΡΟΙΚΑ – ΑΤΤΙΛΑΣ 3 ! ΕΚΠΟΙΟΥΝ/ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΣΕ”ΞΕΝΟΥΣ”Ο,ΤΙ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟ 1974 !


μνημα,ΜΝΗΜΑ,ΗΡΩΕΣ,ΚΥΠΡΟΣ,ΠΟΛΕΜΟΣ,ΠΕΣΟΝΤΕΣ,ΕΛΛΗΝΕΣ,ΜΑΝΑ,ΕΛΛΗΝΙΔΑ,ΜΗΤΕΡΑ,ΣΤΡΑΤΙΩΡΗΣ,ΕΛΛΗΝΕΣ,ΘΕΟΙ,ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ

ανταπόκριση του hellasforce.com

Κύπρος

Στάση αναμονής του Eurogroup ενόψει της παραχώρησης της επομενης δόσης, αφού πρωτίστως θέλει να εξετάσει το περιεχόμενο του νομου περί εκποιήσεων ακινητων.

Ενώ με βραδείς ρυθμούς κινούνται οι ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών καθώς με βάση το επικαιροποιημένο μνημόνιο μετατίθενται οι προθεσμίες για υλοποίηση μέρους του συμφωνηθέντος πλάνου.

Ο νόμος που θα ρυθμίζει τη δημιουργία και λειτουργία των ημικρατικών οργανισμών σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο θα πρέπει να υιοθετηθεί από τη βουλή μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014 αντί στα μέσα Ιουνίου που προβλεπόταν στο προηγούμενο μνημόνιο.

Ο νόμος θα ενισχύσει τις εξουσίες της κεντρικής διοίκησης.

Ο κάθε ημικρατικός οργανισμός θα πρέπει να υποβάλει ένα στρατηγικό σχέδιο με λεπτομερή ορόσημα και χρονοδιαγράμματα στο αρμόδιο υπουργείο για έγκριση σε διαβούλευση με τους εταίρους του προγράμματος το αργότερο 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση της κάθε εσωτερικής επανεξέτασης.

Τονίζεται ότι οι αρχές θα εφαρμόσουν το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων για τη βελτίωση της οικονομικής αποτελεσματικότητας ενθαρρύνοντας πιο έντονο ανταγωνισμό και μεγαλύτερες εισροές κεφαλαίων αποκαθιστώντας τη βιωσιμότητα του χρέους.

Η νεοσυσταθείσα μονάδα αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να στελεχωθεί πλήρως μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 ενώ στο προηγούμενο μνημόνιο η προθεσμία ήταν μέχρι το τέλος Ιουνίου του έτους.

Για το Λιμάνι Λεμεσού, αναφέρεται ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 θα πρέπει να υποβληθεί η αξιολόγηση των συνθηκών αγοράς και η αποτίμηση.

Για τις εμπορικές εργασίες των λιμανιών αναφέρεται ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2014 θα πρέπει να διοριστεί χρηματοοικονομικός σύμβουλος ο οποίος στη συνέχεια θα υποβάλει λεπτομερές σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων και αποτίμηση της συναλλαγής μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του έτους. Επίσης, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να διοριστεί νομικός σύμβουλος ενώ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να υποβληθεί η τελική μέθοδος της ιδιωτικοποίησης. Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να δημιουργηθεί ο κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο των εμπορικών εργασιών των λιμανιών.

Για τη Cyta και την ΑΗΚ θα πρέπει να διοριστούν ανεξάρτητοι σύμβουλοι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του έτους. Μέχρι το τέλος του τέταρτου τριμήνου του έτους θα πρέπει να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο λεπτομερές σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Cyta περιλαμβανομένων τω κύριων χαρακτηριστικών της συναλλαγής.

Η Cyta θα μετατραπεί σε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης μέχρι το τέλος του έτους.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2014 θα πρέπει να διοριστούν ανεξάρτητοι σύμβουλοι για την ανάπτυξη ενός σχεδίου με λεπτομερή ενδιάμεσα νήματα και χρονοδιαγράμματα για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της γης.

Το πρόγραμμα δράσης για τις ιδιωτικοποιήσεις στοχεύει σε έσοδα €1 δισ. μέχρι το 2016 και επιπλέον €400 εκ. μέχρι το τέλος του 2018.

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών και η Αρχή Λιμένων αναμένεται να ιδιωτικοποιηθούν εντός της περιόδου του προγράμματος ενώ η Αρχή Ηλεκτρισμού μέχρι τα μέσα του 2018.

Σημειώνεται ότι ένα κατάλληλο κανονιστικό πλαίσιο αποτελεί προϋπόθεση για την ιδιωτικοποίηση φυσικών μονοπωλίων.

http://www.hellasforce.com/blog/attilas_3

 

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.