Πλήρωστε κοροϊδα ΕΝΦΙΑ…Ελεύθερος και ο Ι. Διώτης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ


Papandreou_Papakonstantinou

hellasforce.com

Ισχυρίστηκε πως το στικάκι με τα 2.062 πρόσωπα του διεβιβάσθη εντελώς ατύπως από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας πως του εστάλη σε φάκελο, χωρίς συγκεκριμένη εντολή ή εξήγηση, «μήπως μπορεί να κάνει κάτι».

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του για τους χειρισμούς στη λίστα Λαγκάρντ ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης – Ελεύθερος αφέθηκε χθες και ο προκάτοχός του, Γ. Καπελέρης
Ο κ. Διώτης αρνήθηκε στην απολογία του ότι διέπραξε το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου καθώς και αυτό της υπεξαγωγής εγγράφου.

Ο Διώτης διευκρίνησε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τη λίστα, καθώς ως προϊόν υποκλοπής δεν αποτελούσε παρά άχρηστο και παράνομο υλικό.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ πρόσθεσε, μάλιστα, ότι την περίοδο εκείνη η κυβέρνηση βρισκόταν σε διαπραγμάτευση με τους ελβετούς, ως προς τη φορολόγηση καταθετών, στο πλαίσιο της οποίας απαράβατος όρος ήταν η μη χρήση προϊόντων υποκλοπής.

Ωστόσο όπως είπε έδωσε εντολή ώστε να διενεργηθεί ο μεγαλύτερος έλεγχος που έγινε ποτέ, δηλαδή να ελέγξει το ΣΔΟΕ το σύνολο των εμβασμάτων ανω των 100.000 ευρώ σε ελληνικές και ξένες τράπεζες την περίοδο 2000-2012.

Πλέον, δεν μένει παρά να κριθεί και η δικαστική τύχη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα συμβεί εντός του Σεπτεμβρίου, στον Άρειο Πάγο, καθώς ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Πλιώτας έχει εισηγηθεί την παραπομπή του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.