Γιατί το ΚΚΕ κτυπάει με τόση λύσσα τον ΣΥΡΙΖΑ;


Εντύπωση προκαλεί στους Έλληνες πολίτες και κυρίως στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, η σκληρή αντιπαλότητα μέσα στον αριστερό χώρο και κυρίως η σφοδρότητα με την οποία επιτίθεται το ΚΚΕ στο αδελφό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι και τα δύο κόμματα του αριστερού χώρου, ανήκουν και τα δύο στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, δεν φέρουν και τα δύο κυβερνητική τουλάχιστον ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας  και τώρα είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα, που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σχηματίσει κυβέρνηση η Αριστερά και να δοκιμάσει τα οράματά της στην πράξη. Κι όμως, η συμπεριφορά του ΚΚΕ και η επιθετικότητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί κάτ τέτοιο. Δεν επιθυμεί κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα, ενώ θα έπρεπε να ενώσει τις δυνάμεις του σε μια μετεκλογική συνεργασία, για την αποφυγή της εξαθλίωσης των εργαζομένων.

Δεδομένου ότι οι σοσιαλιστές και οι δεξιοί της μεταπολίτευσης χρεοκόπησαν τη χώρα, γιατί το ΚΚΕ, με την πολιτική του τακτική, δείχνει σαν να θέλει να συνεχίσουν να κυβερνούν οι ίδιοι;

ΥΓ. Κατά τη γνώμη μας, το ΚΚΕ πρέπει να παίξει ενεργά και να καπελώσει μια μελλοντική συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του ή αν εμποδιστεί, να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιλαϊκό κόμμα και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, κερδίζοντας τον κόσμο. Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία του. Δεν θα το κάνει όμως για ένα απλό λόγο. Γιατί δεν πιστεύει ούτε το ίδιο ότι μπορούν να γίνουν αυτά που λέει. Θέλει απλά να κρατήσει το πολιτικό μαγαζάκι του μέσα στο σάπιο πολιτικό σύστημα, γιατί γνωρίζει πως αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φυσικά θα αποτύχει παταγωδώς, τότε θα πάρει η μπόρα κάθε είδους Αριστερά και φυσικά και το ΚΚΕ, άσχετα και αν δεν συμμετέχει το ίδιο πουθενά.

hassapis-peter

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.