Βουτιά στο Χρηματιστήριο από το φιάσκο της συνάντησης Σαμαρά – Μέρκελ !


Βουτιά στο Χρηματιστήριο από το φιάσκο της συνάντησης Σαμαρά - Μέρκελ !

Γράφει ο Αυγερινός Χατζηχρυσός.

ΤΟ ΧΩΝΙ

Αν τα λόγια μπορούν να κρύψουν πολλά ψέμματα , οι κινήσεις του σώματος και ένα βλέμμα μπορούν να πουν πολλές αλήθειες.

Ο Αντώνης Σαμαράς και η ομάδα του κ.Μουρούτη και κ.Λαζαρίδη είχαν επενδύσει πολλά στην επικοινωνιακή εικόνα του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Ηθελαν, με την δύναμη της εικόνας, να στείλουν στο εσωτερικό το μήνυμα ότι ο Σαμαράς και η Κυβέρνηση του είναι οι μόνοι ικανοί συνομιλητές στο εξωτερικό. Περίμεναν επίσης, ότι η Γερμανική Κυβέρνηση θα δείξει την συμπαράσταση της στην συγκυβέρνηση λόγω “καλής διαγωγης” και του “πλεονάσματος” που παρουσιάζει η Ελληνική Οικονομία τους τελευταίους μήνες.

Στο μεν ζήτημα της “καλής διαγωγής” από την πρώτη στιγμή όλες οι Γερμανικές πηγές προκατέβαλαν ότι δεν πρόκειται να δώσουν ούτε ένα αντάλλαγμα στην Ελλάδα ή στήριξη στην υπάκουη Κυβέρνηση. Είναι κοινός τόπος σε όλη την ανθρώπινη Ιστορία, ότι η υπακοή είναι σε όλους αρεστή αλλά όχι και ο υπάκουος, ούτε ποτέ κέρδισε κάποιος τον σεβασμό, όντας ενδοτικός. Αντίθετα ο σεβασμός κερδίζεται από ανάστημα του ανδρός, ακόμη αν είναι ο πιο απείθαρχος !

Στο δεύτερο ζήτημα του πλεονάσματος, μπορεί να είναι άριστο επιχείρημα για Πρωτοσέλιδο ή για τους τηλεοπτικούς καυγάδες, αλλά οι μεθοδικοί και ρεαλιστές Γερμανοί δεν μπορούν να παραβλέψουν το γεγονός ότι υπάρχει χρέος στο 175% και πλεόνασμα βασισμένο μόνο σε τεχνητές παραμορφώσεις των δεικτών (πχ υπερφορολόγιση, ΕΝΦΙΑ)

Η γλώσσα του σώματος λοιπόν του κ.Σαμαρά έδειξε έναν άνθρωπο κουρασμένο και απογοητεύμενο. Για παράδειγμα στη δυσκολία να απαντήσει σε μια ερώτηση, τον έσωσε απαντώντας η ίδια η Μέρκελ αντ’αυτού.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου έπεσε λόγω της απαισιοδοξίας και της έλλειψης πλεον εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ενώ και η Μέρκελ αρκέστηκε απλά να χαϊδέψει λιγο στην πλάτη τον αποχωρούντα Πρωθυπουργό ξεκινώντας τον λόγο της λέγοντας ένα αδιάφορο «Ευχαριστώ για το γεγονός ότι η Ελλάδα δείχνει θετικά δείγματα και πολύ σύντομα θα υπάρξει θετική ανάπτυξη. Θετικά μηνύματα στον τομέα του τουρισμού, πολλοί τουρίστες Γερμανοί πηγαίνουν με χαρά στην Ελλάδα»

Οι Γερμανοί ήδη ξέρουν ποιος είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός και πλεον προσπαθούν να προσαρμόσουν τα επόμενα βήματα τους σε αυτά τα νέα δεδομένα και ο Σαμάρας μάλλον από σήμερα θα κάνει το ίδιο

 

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Blogs. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.