Ποιος πληρώνει το γάμο του Αντωνάκη;


antonakis-gamos

Τι εστί γάμος κυρίες και κύριοι; Συνήθως, η ανατροπή των ονείρων που είχαμε.

Όπως λέει και ένας φίλος «Γάμος είναι η ένωση δύο ανθρώπων για να λύσουν τα προβλήματα που δεν είχαν πριν παντρευτούν».

Έτσι και εμείς, αφού μπήκαμε στη διαδικασία να “παντρευτούμε” την Άνγκελα και το σόι της (τα διεθνή οικονομικά κοράκια), τώρα περιμένουμε να μας λυπηθούν. Βέβαια, ο γάμος αυτός έγινε με το ζόρι γιατί έπρεπε να μπούμε σε τάξη, να νοικοκυρευτούμε γιατί το είχαμε παραξηλώσει. Το έχω εμπεδώσει πια ότι εμείς τα κάναμε όλα αυτά και τώρα πληρώνουμε τη νύφη.

Αν και στην περίπτωσή μας ισχύει το «άλλος φίκι-φίκι και άλλος πληρώνει», εμείς συνεχίζουμε να σιγοντάρουμε τον γαμπρό και παραμυθιάζουμε ο ένας τον άλλο, ότι θα δούμε και καρπούς.

Η νύφη όμως τον έχει στο φτύσιμο. Πάει το «μου», δε ξέρω αν πάει και το «Αντωνάκη»…

Πάντως θα πρέπει να πω για την αισιοδοξία που προσπαθεί να μας περάσει. Προσπαθεί τόσο πολύ, που έχει αρχίσει και ο ίδιος να νομίζει ότι η κρίση πέρασε και περιμένει τη σύζυγο να είναι πιο τρυφερή μαζί του και να τον αφήσει λίγο να αναπνεύσει…

Α ρε κακόμοιρε Αντωνάκη… και να ήσουν καλό παιδί -που δεν είσαι-, αυτή και το σόι της δε θα σε αφήσουν σε χλωρό κλαρί. Όμως ξέρεις… ότι και να σου ζητήσει, εμείς βρε θα είμαστε εδώ για ’σένα! Θα πληρώνουμε για να περνάς καλά αγόρι μου. Μη μου πέσεις ψυχολογικά αν ζοριστούμε κάπως, όχι! Αντέχουμε πολύ, και παχύδερμα θα μας έλεγες…

Πληρώσαμε πάλι για να πας ένα μικρό ταξιδάκι στην αγαπημένη σου. Απ’ ότι έμαθα, ήσουν πάλι σούζα τώρα που βρεθήκατε να τα πείτε. Εμείς όμως δε θα δώσουμε σημασία σε αυτό, έλα πίσω και πες μας ότι όλα ήταν καλά. Έλα και πες μας για μία ακόμη φορά ότι η κρίση έμεινε πίσω. Τέτοια “τροφή” θέλουμε!

Άκου κε Σαμαρά, ο υποτακτικός δεν περνάει μπροστά, πάντα σκυμμένος θα είναι και πάντα «Yes» θα λέει. Άσε που δεν κάνεις για επαναστάτης…

Όσο θα της είσαι απαραίτητος, εσύ θα το παίζεις σύζυγος και εμείς οι φτωχοί συγγενείς που φοβούνται να μη σχολάσει ο γάμος.

outelogos

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.